Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Nikdo je brutální akční nářez


ikona
Spooner
bob odenkirkIlya Naishullernikdonobodyprvní reakce
Dostane John Wick nečekanou konkurenci? 

Jestli bych měl jmenovat trailer, který nás v posledních měsících totálně odrovnal a byl hotovým bleskem z čistého nebe, rozhodně to bylo parádní lákadlo na akčňák Nobody alias hezky česky Nikdo. Hlavní hvězda snímku Bob Odenkirk z Perníkového táty je totiž asi ten poslední člověk na planetě, jehož by si diváci dokázali představit jako nekompromisního drsňáka. Jenže minimálně v traileru to opravdu vyšlo a z jeho proměny z nenápadného hrdiny v akční mlátičku padala brada. Režisér Ilya Naishuller už navíc dřív v šílenosti Hardcore Henry ukázal, že mu nadupaná akce nedělá problémy a o snímku, o němž před upoutávkou věděl málokdo, se začalo hned hodně mluvit. A zdá se, že parádní ukázky opravdu nelhaly a fandové žánru se můžou těšit na solidní krvavé hody.

Na Rottenech totiž aktuálně svítí 86 % spokojených recenzí s ratingem za hezkých 7. Což je u toho žánru vlastně zcela uspokojující. Recenze pak píšou o nekompromisní akční jízdě, jež nešetří krvavými momenty, ale která dokáže být v některých scénách i správně vtipná, přepálená a rýpavá. Ilya Naishuller prý potvrzuje svůj talent a cit pro akční scény, které nejsou jen krvavé a přehledné, ale zároveň i velmi nápadité. Výslednému filmu pak samozřejmě pomáhá právě i fakt, že se nebere příliš vážně. Nesklouzne však ani do účelné parodie a tvůrci umí hezky balancovat na hranici brutální podívané a hezky odsýpající zábavy.

A pak je tu samozřejmě Bob Odenkirk, který v roli nenápadného zabijáka ochraňujícího svou rodinu naprosto vládne. Kritici pak nechválí pouze jeho proměnu v akčního borce, ale také jeho komediální a herecký talent, jenž celé postavě dává ještě trochu jiný rozměr. Chválí se také skvělý Christopher Lloyd, který si svou vedlejší roličku hrdinova otce strašně užívá. Každý ovšem samozřejmě neskáče nadšením. Někdo kritizuje slabší příběh, další zase zmiňují, že se jedná jen o slabší odvar Johna Wicka. Takových ohlasů však naštěstí dosud tolik není. Nobody není žádnou akční revolucí (to se ostatně ani neočekávalo), ale poctivou drsnou žánrovkou se správně přepálenou akcí a parádním Odenkirkem. Tedy přesně to, co jsme po trailerech chtěli vidět.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace