Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Godzilla vs. Kong je nejlepší z celé série


ikona
Mr. Hlad
godzillagodzilla vs konghbo maxking konprvní reakce
Bitka titánů se podle všeho povedla 

Godzilla i Kong už svoje sólovky dostali. A obě se vcelku líbily. Dvojka Godzilly, kde bojovala o titul Krále monster, už ale taková sláva nebyla a ani diváci netleskali nadšením, i když dostali tradičněji pojatý film o monstrech s větším množstvím akce, bohužel však i s velice idiotským příběhem a postavami, které byly zajímavé asi jako poslední epizoda Slunečné. Jenomže 31. března se tihle dva titáni střetnou a my jsme docela zvědaví, jak to dopadne. A zatím to nevypadá zle. 

Nejvíc chvály sklízí to nejpodstatnější, tedy bitky. Ty jsou údajně nejlepší v celé čtyřdílné sérii. Prakticky všichni se shodují, že si zaslouží co největší plátno a ideálně IMAX (kéž by…). Souboje obřího opičáka a radioaktivní ještěrky jsou podle všeho stejným dílem krásné, jako kulervoucí, což je vlastně to, co jsme asi chtěli slyšet. Godzilla vs. Kong má navíc prý zdaleka nejlepší triky z celé série. 

V čem je tedy problém? Opět podle očekávání v lidech. Pokud nejsou na plátně nebo obrazovce dva titáni a otěže přeberou lidští hrdinové, je to vlastně jen vata, která není příliš zajímavá a jen zdržuje od další bitky. Postavy jsou podle všeho stejně ploché a nezajímavé jako v Godzilla: Král monster, ale věci prý alespoň pomáhá to, že ty nudné hrdiny hrají dobří herci. Zároveň ovšem kritici víceméně jednohlasně říkají, že na tenhle film se kvůli postavám nechodí, takže to, že jsou trochu odfláknuté, vlastně není zase až tak moc velký problém. Dalo se to čekat. 

Adam Wingard podle všeho natočil poctivou obří rubanici, která je nejsilnější v těch momentech, kvůli nimž na ni budou chtít lidi koukat. Jeho Godzilla vs. Kong má být podívaná plná barev a efektních bitek a svým stylem připomíná kaiju filmy z osmdesátých let. Takže se to asi povedlo. A já jsem vlastně docela rád. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (31)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace