Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší plakáty roku 2020


ikona
Spooner
birds of preyimp awardsnadějná mladá ženaplakátyvlkochodci
Jaké plakáty v loňském roce nejvíce zabodovaly? A které byly naopak totálně k smíchu? 

Plakáty jsou logicky jedním z nejvýraznějších prostředků (nejen) filmového marketingu, a když se extrémně vydaří, dokážou být tím nejefektivnějším promem, na které se navíc v tom nejlepším případě jen tak nezapomene. A někdy bývají i daleko lepší a nápaditější než výsledný celovečerák. Ty nejlepší filmové plakáty roku už tradičně vyhlašuje web IMP Awards a ani letos se na tom nic nemění. I tentokrát se tu tedy ohlédli za těmi nejpovedenějšími, ale také nejhoršími a nejbizarnějšími plakáty roku. Tak si pojďme společně projet ty nejvýraznější z nich.

Nejlepší plakát roku 2020 tak mají na svědomí tvůrci Nadějné mladé ženy. Ležící Carey Mulligan předstírající oběť na výrazných rudých rtech navíc zabodovala i v kategorii nejlepší drama. A je pravda, že se jedná o počin, jenž je výrazný i znepokojující zároveň. Nejedná se pak samozřejmě o jediného výherce. Podobně znepokojující poster má na triku také vítěz hororové sekce, snímek Possessor od syna legendárního Davida Cronenberga, Brandona. Mezi animáky pak zvítězili nádherní Vlkochodci, mezi akčňáky se může radovat Harley Quinn s propadákem Birds of Prey, mezi komediemi pak trochu překvapivě zvítězil spin-off Big Lebowskiho, The Jesus Rolls.

Došlo pak i na poněkud specifické kategorie. Nejlepším teaser poster mají na kontě komiksoví Noví mutanti, nejlepší plakáty postav pak propadák Dolittle s Robertem Downeym Jr., nejvíc super komediální hlášku najdete u filmu Downhill, tu nejvíce dramatickou zase u Clooneyho Půlnočního nebe. Legendární Scooby-Doo a Shaggy se pak objevují na nejroztomilejším promu.

Probereme si ale samozřejmě i výběr toho nejhoršího. Tuto nelichotivou kategorii vyhrála už na první pohled dost děsivá komedie The Swing of Things, na jejímž posteru si někdo až příliš hrál s Photoshopem, všichni se na něm tváří jak totální idioti a navíc každý kouká úplně někam jinam. Nejvíc šokující (a vlastně i dost znepokojivý) výraz má Elijah Wood u filmu Come to Daddy. Nejstrašidelnější character poster si připsal horor Mařenka a Jeníček v lese hrůzy, ten nejbláznivější pak najdete u dvojky Trollů. Nejotravněji se pak podle výsledků tváří Craig Ferguson na plakátě titulu Then Came You. Tady máte všechny ty seriózní méně vážné kategorie hezky pohromadě a koukněte i na výsledky čtenářského hlasování.  Jaký plakát se loni nejvíc líbil vám?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace