Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

EAF: Všechno, co jste kdy chtěli vědět o přestřelkách


ikona
Mr. Hlad
chad stahelskiclint eastwooddavid leitchencyklopedie akčního filmujames bondjohn wickjohn woomatrixmichael baymoviezone livemz livepřestřelkywestern
Střílení od A do Z 

Encyklopedii akčního filmu jsme v poslední době malinko flákali, ale teď to hodláme napravit s videem, které má skoro dvě hodiny a my jsme si jeho natáčení zatraceně užili. Probírali jsme totiž přestřelky, tedy koření akčního žánru, bez něhož se obvykle neobejdou ani akčňáky založené na vandammovských roznožkách a kopání Bruce Lee. V akci se zkrátka střílet musí a my si filmové střílení probereme od začátků kinematografie až do dneška. 

Zkusíme vypátrat, odkud přišly vlivy, které akční žánr průběžně měnily, proč jsou přestřelky v osmdesátých a devadesátých letech tak odlišné a jestli Matrix může za to, že jsme dostali spoustu špatných akčních scén. Zároveň se zkusíme trošku pohrabat v přestřelkových klišé a zjistit, co funguje, co nefunguje, co máme rádi a bez jakých věcí, kterým se smějeme, si akční žánr nedovedeme představit. A navíc budeme odpovídat i na vaše dotazy týkající se přestřelek. A ptali jste se na zajímavé věci. 

Encyklopedii akčního filmu si můžete pustit na Youtube, stejně jako všechna naše videa. Pokud ale preferujete audioverzi, tak jsme na SpotifyiTunes nebo Podbean. A jestli se vám naše povídání o střílení bude líbit, budeme rádi, když náš pořad ohodnotíte na CSFD nebo nám přispějete na Patreonu

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace