Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisér Pirátů z Karibiku chystá sci-fi od tvůrce Hry o trůny


ikona
Spooner
George R.R. Martingore verbinskinetflixsandkings
Šance pro Verbinskiho vrátit se na vrchol? 

Ještě před deseti lety patřil režisér Gore Verbinski mezi nejvyhledávanější tvůrce Hollywoodu. Ostatně, když rozjedete jednu z nejpopulárnějších Disneyho franšíz Piráti z Karibiku, od níž natočíte hned tři komerčně megaúspěšné díly, a do toho máte na kontě ještě mrazivý remake Kruhu či parádního Ranga, není se co divit. Jenže stačil obří propadák v podobě Osamělého jezdce, po němž následoval další komerční nezdar Lék na život a po Verbinskim se slehla zem. Což je dle mého škoda, protože i přes často přebujelé rozpočty má po vizuální a atmosférické stránce pořád co nabídnout. A u své novinky to může celkem snadno prokázat.

Natočí totiž adaptaci oceňované povídky Sandkings aka Písečníci od George R. R. Martina, kterou napsal již v 70. letech do stejnojmenné sci-fi sbírky, dlouho před rozjetím své slavné knižní ságy Píseň ledu a ohně aka pro seriálové fandy Hry o trůny. Příběh, jenž si vzal do parády Netflix, pojednává o bohatém playboyi Simonu Kressovi, který za své prachy rád sbírá exotická zvířata. Jednoho dne narazí na hodně zvláštní terárium plné titulních neobvyklých tvorů. Písečníci jsou v teráriu rozděleny na čtyři kolonie, které ve vzájemné válce bojují o přežití. Nadšený Simon toho začne využívat ve svůj prospěch, pomocí vyhladovění ještě více podněcuje jejich válku a přijímá sázky na to, kdo zvítězí. Jenže vše se nepěkně zkomplikuje ve chvíli, kdy tvorové z terária utečou do jeho domu. Ve Verbinskiho režii by se pak mohlo jednat o vizuálně hravý, a taky solidně atmosférický, kousek, díky němuž může malinko zapomenutý autor ukázat, že na to pořád má. A já mu docela držím palce.

--- 

Vytáhni v hospodě: Tato Martinova povídka už se dříve adaptace dočkala, a to v u nás populárním sci-fi seriálu Krajní meze. Zde byl tento příběh zadaptován dokonce hned v pilotu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace