Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Šéf Disneyho o kinech: Ke starému modelu už se nejspíš nevrátíme


ikona
do_Od
Black WidowDisneyexkluzivitafilmyHollywoodkinapandemiepremiérystudia
Šéf Disneyho Bob Chapek naznačil, jak to bude s exkluzivitou v kinech, až pandemie skončí. 

Už je to víceméně rok, co jsme zvyklí koukat na nové filmy z pohodlí domova. V uplynulém roce jich nebylo mnoho, letos se ten počet ale díky rozhodnutí Warnerů několikanásobně navýší a jelikož je prozatím alespoň v Evropě znovuotevření kin v nedohlednu, řeší šéfové filmových studií pochopitelně, co bude dál. Je mezi nimi taky hlava Disney Bob Chapek, jenž teď čerstvě naznačil, že k době před pandemií už se nejspíš ani tahle společnost nevrátí.

Přestože Disney nic podobného jako Warneři neoznámil, i Chapek je toho názoru, že devadesátidenní exkluzivní okno v kinech už je věcí minulosti, a že se v budoucnu najede na populární třicetidenní lhůtu. A dává to smysl. Studia se zpravidla nejvíc napakují v prvních dnech až týdnech, co film udeří v kinech, a následně už má skoro každé větší studio vlastní streamovací službu, nebo je aspoň s nějakou svázané, takže si následně bude moci vyzobat zbytky ještě tam. Chapek k tomu doslova říká: „Nechceme samozřejmě sabotovat uvádění filmů v kinech, ale starý přístup, kdy už snímek v kinech nebyl a stále jej nešlo zhlédnout doma, není udržitelný.“

S třicetidenní exkluzivitou přišel minulý týden Paramount, Universal si ji dohodl už loni, pokud se dobře pamatuji, a Warneři stále vsází na svoje paralelní premiéry v kinech i na HBO Max současně. Rozmyslí si to za rok? Těžko říct, s největší pravděpodobností bude záležet na pandemické situaci, množství otevřených kin i jak úspěšný bude z pohledu jejich účetních letošní rok.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (48)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace