Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Raya a drak je animovanou peckou roku


ikona
Spooner
disneyprvní reakceraya a drak
Je příběh o neohrožené bojovnici dokonalou zábavou pro celou rodinu?  

Na animák Raya a drak se docela těším. Ne tedy, že by trailery nabízely kdovíjakou kulervoucí podívanou, jejich materiál však lákal na svižnou dobrodružnou jízdu pro všechny generace, u níž by se mohly díky vtipným interakcím osamělé bojovnice Rayi s posledním drakem zabavit děti a sympaticky vyhlížející akční stránka zase solidně bavit rodiče, tedy hlavně tatínky. Disney je navíc ve své animované tvorbě v parádní formě, a když pomineme malinko línou sázku na jistotu v podobě dvojky Ledového království, připisuje si nejen samý komerční, ale hlavně kvalitní hit. A jak se zdá, tak tuto sérii nepřeruší ani zmiňovaná Raya, která dorazí už tento pátek nejen do otevřených kin, ale také na Disney+.

Na Rottenech totiž aktuálně svítí 95 % spokojených recenzí s velmi sympatickým ratingem 7.8. Recenze pak nešetří chválou a v některých textech se dokonce mluví o snímku jako o budoucí klasice, která se bude řadit mezi ty nejlepší Disneyho animáky poslední dekády. Raya je prý opravdu parádně vyváženou dobrodružnou podívanou, v níž všechny složky fungují přesně tak, jak mají. Hláškování a vtipné scény správně fungují a akční sekvence jsou prý často tak dechberoucí a disponují tak výtečnými souboji, že by za ně platil zlatem kdejaký hraný kousek. Animace je opět úžasná a v některých momentech vám z ní prý bude padat čelist. Hlavní hrdinka je navíc správně sympatická a objevuje se zde také několik vděčných vedlejších postaviček, jež mají potenciál stát se obřím hitem v hračkářství.

Že je té chvály až příliš? Malino rezervovanější ohlasy přichází na předvídatelný a ohraný děj, v němž prý Disney jede svůj generický styl a nemá příliš čím překvapit. Přátelství mezi Rayou a drakem Sisou nedostává prý tolik prostoru a nefunguje asi tak, jak by si tvůrci přáli. A chybí zde údajně nějaký ikonický moment, jenž by animovanou novinku postavil na úroveň takových disneyovských legend jako Lví král. Jenže i Disney jedoucí na příběhové autopilota je prý v tomhle případě velmi zábavný, film dokáže skvěle pracovat s napínavými i dojemnými pasážemi a je prostě výtečným dobrodružstvím pro všechny. Tak snad nás výsledek po tomhle velkém nalákání opravdu nezklame.


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace