Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Cherry od režisérů Avengers: Endgame je stylově natočeným zklamáním


ikona
Spooner
Anthony RussoapplecherryJoe Russoprvní reakcetom holland
Režisérské duo přichází s prvním snímkem po své MCU éře. Nadšení kritiků se však tentokrát nedostavilo.  

Bratři Russoové patří bezpochyby mezi nejsledovanější režiséry současnosti. Ještě aby ne, když mají na kontě tržebně rekordní Avengers: Endgame a obecně stojí za těmi nejlepšími kousky z MCU. Režijní dvojice už svou kapitolu u Marvelu uzavřela a nyní se snaží přesvědčit o svých velkých schopnostech i mimo komiksové univerzum. Zvolili si pak k tomu možná malinko překvapivě nízkorozpočtové drama Cherry, které ovšem rozhodně nešetřilo ambicemi. A je dost možné, že si tvůrci a Apple s příběhem bývalého vojáka, který trpí po návratu do civilu psychickými problémy a kvůli drogové závislosti začne vykrádat banky, mysleli i na nějaké ty prestižní ceny. Jenže na ty už teď asi mohou definitivně zapomenout. První recenze a ohlasy zahraničních kritiků totiž nejsou zrovna veselé.

Na Rottenech má nyní Cherry pouhých 35 % pozitivních recenzí, což je po 94 % u Avengers: Endgame docela strmý sešup. Rating 5.1 pak také „láká“ spíše na průměrnou podívanou. Bratři Russoové pak podle kritiků servírují na první pohled stylově natočenou podívanou, na níž se hezky kouká a celkem šikovně střídá žánry, po příběhové a vypravěčské stránce ovšem dvojice údajně spíš zklamává. Cherry je prý možná až příliš ambiciózní, scénář se snaží pokrýt všechny témata z knižní předlohy, ale jednotlivé motivy jsou tu spíše prázdně nahozeny a nemají na diváka větší dopad. Některé negativní komentáře dokonce píšou o filmu jako o stylově natočeném videoklipu či příběhovém mišmaši, u něhož je navíc problematická přepálená stopáž.

Nějaká chvála se tu ale rozhodně najde. Kromě povedeného vizuálu a chytlavého tvůrčího stylu jsou všichni spokojeni hlavně s výtečným výkonem Toma Hollanda, jemuž prý výstup ze Spider-Manova stínu vyšel na jedničku a drží vypravěčsky nevyvážený celek za všech okolností. Za velký objev je pak mnohými považována také Ciara Bravo coby jeho filmová partnerka a zaujal také Jack Reynor ve vedlejší roli. Jenže i přesto převládá u mnoha kritiků evidentně pocit zklamání. Já však pořád doufám, že půjde o jeden z těch klasických recenzentských omylů a budu ve výsledku přeci jen spokojen. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace