Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

David Fincher a scenárista Sedm znovu spojí síly


ikona
Spooner
david finchermichael fassbendernetflixsedm
David Fincher se po osobním Mankovi vrací k žánru, kde ho uvidíme hodně rádi. 

Asi se všichni shodneme, že David Fincher patří mezi největší filmové tvůrce posledních dekád. Jenže na druhou stranu nám v poslední době nadělal i menší vrásky. Mezi jeho Zmizelou a nedávným Mankem byl totiž až příliš dlouhý šestiletý půst, který sice režisér částečně vyplnil výtečným seriálovým Mindhunterem, i přesto však jeho další filmový zářez docela chyběl. A když konečně dorazil jeho výlet do zlaté éry Hollywoodu, nechal snímek i přes precizní řemeslné kvality mnoho lidí chladným. A tak nějak jsme všichni chtěli od geniálního režiséra vidět výraznější kousek ve stylu jeho největších pecek. A toho bychom se možná mohli brzy dočkat.

Pro Netflix totiž chystá kriminální drama s prvky noir The Killer, které bude pojednávat o nájemném vrahovi, v němž se ovšem probouzí svědomí a začne být psychicky tak trochu v háji. Jenže jeho klienty to moc nezajímá a on musí opět vyrazit do akce. Ve snímku na motivy francouzského komiksu si pak zahraje Michael Fassbender, jenž po komerčních zklamáních v čele s posledními X-Meny či kriminálkou Sněhulák potřebuje filmovou pecku a hit jako sůl. A pod Fincherovým vedením by se ho samozřejmě mohl dočkat.

Fincher se totiž u projektu opět sejde se scenáristou, s nímž vytvořil své nejlegendárnější filmy vůbec. Andrew Kevin Walker má totiž na scenáristickém kontě nejen detektivní klasiku Sedm, ale spolupracoval s Fincherem také na Hře a geniálním Klubu rváčů. Prostě dvojka, které to spolu neuvěřitelně sedne a očekávání od jejich další spolupráce tedy rozhodně nebudou malá. Slavný režisér se pak okolo adaptace Killera motá už přes 10 let a tehdy se o hlavní roli ucházel Brad Pitt. Fassbender je však rozhodně důstojným náhradníkem a tahle lahůdkově zastoupená „fincherovina“ už asi bude lákat opravdu každého.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace