Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Čarodej ze země Oz se dočká remaku


ikona
Spooner
čaroděj ze země oznicole kassell
Svěží pohled na zaprášenou klasiku, nebo totální zbytečnost?  

Když byste měli vyjmenovat dejme tomu pět největších klasik ze zlaté éry Hollywoodu, pravděpodobně byste zmínili Čaroděje ze země Oz. Legendární snímek sice u nás nemá takovou tradici jako ve Spojených státech a nevyrostla zde na něm celá řada generací, ale o jeho výjimečném postavení snad nemůže být pochyb. Putování Dorotky je navíc i po 80 letech hezky hravou a nápaditou podívanou s nesmrtelnými songy. Slavná látka od té doby lákala filmaře několikrát a takový Sam Raimi se na prequelu Mocný vládce Oz svého času nepěkně spálil. Tentokrát to zkusí v Hollywoodu znovu a v tomto případě bude podobnost s klasickým snímkem možná bližší než doposud.

Novou verzi Čaroděje ze země Oz si totiž bere pod křídla společnost New Line, která nejen, že má práva na knižní klasiku L. Franka Bauma, ale navíc patří Warnerům, pod jejichž křídla patří právě i filmová klasika s Judy Garland v hlavní roli. Což v překladu znamená, že tvůrci tentokrát mohou používat propriety z původního snímku, na něž minulé filmové či seriálové pokusy mohly často zapomenout. Režie se ale ujímá prakticky neznámá Nicole Kassell, jež má na kontě zapadlé drama The Woodsman s Kevinem Baconem a mnohem aktivnější je na televizním poli, kde stála např. za kamerou seriálových Watchmenů, Westworldu či americké verze The Killing

Ano, tahle dáma nejspíš umí. Dávat ji ovšem do rukou tak uctívanou látku, jež to bude mít u diváků už automaticky sakra těžké, je docela risk. Režisérka slibuje, že vezme slavný příběh samozřejmě po svém a ve své svěžím ztvárnění se chce zaměřit zejména na téma hledání odvahy, lásky, moudrosti a domova, jež je podle ní samozřejmě stále aktuální. A dojde zřejmě i na písničky a muzikálová čísla. No, uvidíme, jestli se bude mít nový výlet do legendárního světa divákům vůbec zamlouvat, nebo zda se nejedná o tak trochu tvůrčí sebevraždu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace