Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřela herecká legenda Christopher Plummer


ikona
Spooner
Christopher Plummerrip
Zemřel herec, který o sobě dával výrazně vědět takřka až do konce.  

Jsou úmrtí, která člověka kvůli vysokému věku zase tolik nepřekvapí, i přesto ovšem zatraceně mrzí a docela bolí. A do této kategorie se dnes bohužel zapsal Christopher Plummer, který byl bez debat hereckou legendou a ikonou, kterou znaly prakticky všechny generace. Herec zemřel ve úctyhodných 91 letech v poklidu svého domova v Connecticut po boku své životní lásky Elaine Taylor. Smutnou zprávu potvrdila jeho rodina.

Plummerova kariéra pak byla tak dlouhá bohatá, že ani člověk neví, kde pořádně začít. Ostatně, herectví se věnoval prakticky 70 let a už v jedné ze svých prvních velkých rolí se objevil v naprosté filmové klasice, muzikálu Za zvuků hudby. A to byl vlastně jenom začátek. Následovaly snímky jako Muž, který chtěl být králem, Bitva o Británii či Waterloo. Z „novějších“ kousků je pak potřeba samozřejmě zmínit 12 opic, parádní thriller Insider: Muž, který věděl příliš mnoho nebo Čistou duši. Na Oscara byl nominovaný celkem třikrát, zlatého plešouna si odnesl až v roce 2012 za snímek Začátky. Fakt, že hrál i na stará kolena naplno, dokazují také Všechny prachy světa od Ridleyho Scotta (poslední z oscarových nominací) či kriminálka Na nože, kde ztvárnil jednu ze svých posledních rolí. Jednalo se zkrátka o velikána, který dokázal i v menší roli zanechat dokonalý dojem, a jenž by mohl herecké zkušenosti mladším generacím rozdávat po tunách. A jeho nezaměnitelná tvář bude ve filmovém rybníčku chybět.


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace