Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Emma Stone bude Frankensteinovým monstrem


ikona
Spooner
emma stonefavoritkaFrankensteinovo monstrumpoor thingsYorgos Lanthimos
Oscarová herečka a režisér Favoritky opět spojí síly. A tentokrát to bude možná ještě divnější, než byste čekali.  

Yorgos Lanthimos patří bezpochyby mezi nejosobitější, teda spíše lépe řečeno nejbizarnější, režiséry současnosti, jehož filmy diváci buď milují, nebo nenávidí. Malá kultovka Humr je toho typickým příkladem. Jeho poslední snímek Favoritka byl sice divácky o něco přístupnější, a dokonce bojoval o několik Oscarů (nakonec si ho odnesla pouze Olivia Colman), i přesto si v něm dokázal udržet auru velmi specifického tvůrce, jehož kousky zkrátka nesednou každému. A evidentně si při natáčení hodně sednul s Emmou Stone, s níž nyní chystá další projekt. A bude to už podle synopse typický Lanthimosův bizár se vším všudy.

Jejich novinka Poor Things bude adaptací románu Alasdaira Graye a slavná herečka si zde zahraje Bellu Baxter, ženskou variaci na legendární Frankensteinovo monstrum, které ovšem bude v této verzi šílenou erotomankou s mozkem nemluvněte. Ano, prostě další bizár od oceňovaného řeckého tvůrce, jak se patří. V příběhu z Glasgow z 19. století si ji pak vytvoří doktor Archibald McCandless z těla ženy, která se utopila při snaze utéct svému násilnickému manželovi, a do hlavy jí vloží mozek jejího nenarozeného dítěte. Jenže Bella časem od doktora uteče, začne poznávat další chlapy a situace se začne komplikovat. Ne, tady asi nic normálního nečekejme, což je vlastně jedině dobře. Vítězný tým z Favoritky navíc opravdu drží při sobě, jelikož scénář opět sepsal Tony McNamara. Tentokrát se asi na Oscary cílit nebude. Příznivci režisérových bizárků si však asi přijdou na své.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace