Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Viggo Mortensen a David Cronenberg opět spolu


ikona
Mr. Hlad
body horrordangerous methoddavid cronenbergeastern promiseshistory of violenceviggo mortensen
Tvůrce Mouchy a Scanners se chystá vrátit ke kořenům. A možná vám z toho bude trochu šoufl 

David Cronenberg natočil spoustu filmových klasik. Na kontě má Mouchu, Východní přísliby, Nahý oběd nebo Mrtvou zónu. Ale svůj poslední kousek poslal tenhle svérázný Kanaďan do kin v roce 2014, což už je zatraceně dlouhá doba. Kariéru nepověsil na hřebík, jen pořád hledá zajímavý projekt, kterého by se ujal. A vypadá to, že ho možná našel. I když bude nejspíš chvilku trvat, než ho uvidíme. 

Viggo Mortensen, jenž s Cronenbergem natočil Dějiny násilí, Východní přísliby a Nebezpečnou metodu, totiž režiséra obsadil do malé role ve svém vlastním režijním debutu Falling. A při propagaci tohohle komorního dramatu o homosexuálovi, který musí žít se svým velmi konzervativním otcem, přišla řeč i na další spolupráci. A Mortensen potvrdil, že se něco chystá. Konkrétní moc nebyl, ani podle všeho nemůže, ale řekl, že s režisér pracují na společném čtvrtém filmu a mělo by jít o neobvyklý noir thriller, který Cronenerg napsal  už před pár lety. 

Ještě zajímavější však je, že podle Mortensena by se měl režisér vrátit ke svým tvůrčím kořenům. Zatím nepojmenovaný projekt by v sobě měl mít prvky hororového subžánru body horror. Takže to bude asi pěkný humus. Právě body horror Cronenberga proslavil a jeho hnusárny z Mouchy, vybuchující hlavy ve Scanners nebo bizarnosti ve Video Drome z něj udělaly ikonu. Naposledy si ovšem s lidským tělem pohrál ve sci-fi eXistenZ, kde mimo jiné Jude Law používal pistoli vyrobenou z kusu lidských těl, která střílela zuby. Točit by se údajně mohlo začít už v létě. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace