Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Střípky jsou kriminální nudou


ikona
Spooner
denzel washingtonjared letoprvní reakceremi malekstřípky
Kriminálka s třemi držiteli Oscara neodstartovala zrovna nejlépe. 

Kriminální thriller Střípky patří pro mnohé mezi černé koně počátku roku. Výtečný trailer lákal na poctivou kriminální žánrovku, která se mohla navíc opřít o tři herecké držitele Oscara, Denzela Washingtona, Jareda Leta a Rami Maleka, a režisér John Lee Hancock už má za sebou také pár výrazných kousků. Jedná se navíc o první letošní warnerovský snímek, který zároveň odstartuje i na HBO Max. Jenže jak se zdá, stejně jako v případě druhé Wonder Woman, tu možná nedostaneme tak kvalitní kousek, jak jsme si po ukázkách přáli. A mě to nedělá zrovna radost.

Na Rottenech se totiž snímek po prvních recenzí zámořských novinářů „chlubí“ pouze 50 % spokojených ohlasů s neméně průměrným ratingem 5,6. A zdá se, že slovo průměr je v tomto případě přesně tím hlavním popisem. Příběh nahánění sériového vraha totiž vychází ze scénáře z devadesátých let a je to na něm vidět v tom dobrém i zlém. Snímek prý připomíná samozřejmě nejvíce žánrovou klasiku Sedm a zmiňuje se také Nolanova Insomnie. V porovnání s oběma těmito kousky ovšem Střípky údajně selhávají.

Hancock totiž neumí podle všeho moc pracovat s napětím a selhává jak v klasické hře kočky s myší, tak v pomalé meditativním dramatu zacíleným na postavy i v žánru temného thrilleru. Zkušeného diváka pak nemá tento kousek údajně čím moc překvapit, je málo intenzivní a podle některých i dost nudný. I když najdou se i hlasy, které Hancockovu režii chválí. Koho však chválí v podstatě všichni je bez překvapení Denzel Washington, který se snaží svým charismatem film utáhnout za všech okolností. A většinou se samozřejmě chválí i jeho herečtí parťáci. Jenže jak se zdá, tak kromě skvělých hereckých výkonů, s nimiž se tak nějak počítalo, toho Střípky zřejmě bohužel moc nenabízí a jsou až moc old school. Pořád ale doufám, že jsou zámořští kritici zase jednou až příliš přísní.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace