Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Proč druhý Top Gun neskončí na streamu?


ikona
Spooner
applenetflixparamounttop guntop gun: maverick
Netflix a spol. chtějí očekávaný blockbuster. Ale marně.  

Doba je pro kina pořád zlá a je víceméně jisté, že to tak ještě několik měsíců zůstane a minimálně jarní sezóna už se nám zase začíná vyprazdňovat. Na optimisticky vyhlížející podzimní slot se tak přestěhovala už nejen bondovka Není čas zemřít, ale také dvojka Tichého místa či Kingsman: První mise. A Warneři si od své strategie současné premiéry v kinech a na HBO Max asi pořád slibují velké věci. A právě streamovací služby samozřejmě chtějí situace využít a ulovit co nejvíce celovečerních pohrobků. Netflix se tak před pár dny ujal animáku Rodina na baterky a akčňák Tomorrow War s Chrisem Prattem nejspíš skončí na Amazonu. Jenže streamy začínají kroužit i kolem mnohem větší ryby, a to okolo samotného Top Gun: Maverick.

Ano, Netflix a Apple, který je v poslední době čím dál více při chuti, totiž podle Wall Street Journal oslovili studio Paramount a nejspíš za nemálo peněz chtěli návrat Mavericka do své stáje. A zdálo se to ze strany streamovacích služeb jako logický krok. Letní premiéra dvojky Top Gunu totiž může pořád dopadnout všelijak, a navíc to byl právě Paramount, jenž loni prodal streamovacím platformám velkou část svých kousků v čele s Cestou do Ameriky 2. Jenže v tomhle případě streamy slušně pohořely a jejích přemlouvání nikam nevedlo. Nebylo to však tím, že by kravaťáci podobně jako MGM u Není čas zemřít požadovali infarktovou částku 600 mega, ale Paramount zkrátka řekl razantní ne. Film prodat nechce a podle všeho ho chce uvést v kinech stůj co stůj.

Top Gun je zkrátka společně s Mission: Impossible jednou z mála značek, jichž se tamní hlavouni nehodlají vzdát a budou u nich preferovat ten nejlepší kinozážitek. Samozřejmě se spekuluje i možnosti, že si chtějí snímek případně pošetřit pro jejich streamovací službu Paramount+. To by však vzhledem k malému rozšíření služby nedávalo moc smysl. A navíc je tu další velký faktor jménem Tom Cruise. Srdcař, jenž se nebojí seřvat štáb u dalšího dobrodružství Ethana Hunta a kvůli nedodržování opatření vykřikovat přitom slova o záchraně filmového byznysu. Ano, Tomovi by asi přechod na streamy moc radost neudělal. A Paramount je s ním nejspíš v tomhle na stejné vlně. Uvidíme, zda producentům tento názor vydrží i nadále a nebude pro ně situace čím dál složitější. Zatím se však zdá, že jestli se na nějaký film budeme moci v kinech spolehnout, tak je to právě Top Gun: Maverick. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace