Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tvůrce Ex Machiny chystá tajemný horor


ikona
Spooner
Alex GarlandEx MachinaJessie BuckleyMen
Známý scenárista a režisér vyzkouší po sci-fi zcela jiný žánr. A přivolal si na pomoc solidní herecký talent.  

Alex Garland platil mnoho let za šikovného scenáristu, jenž proslul např. spoluprací s Dannym Boylem na peckách Sunshine a 28 dní poté a výrazně je podepsán také pod komiksovým Dreddem. Za kameru se ovšem poprvé oficiálně posadil až u Ex Machiny, která slavila u kritiků i diváků solidní úspěch a ukázala, že s ním musíme i s jako režisérem rozhodně počítat. A postupem času se v žánru stačil vypracovat mezi hodně specifické autory. Jeho následný kousek Annihilation sice nesedl každému a já osobně ho řadím do kategorie WTF zážitků, jeho nedávná minisérie Devs ale dojmy přeci jen napravila a mně velice sedla. I když tedy nejsou jeho snímky žádnými komerčními hity, rozhodně se jedná o osobitého tvůrce, jehož se vyplatí sledovat. Ve svém dalším projektu se však vydá malinko jinou cestou.

Jeho novinka Men by totiž měla být podle všeho nízkorozpočtovým hororem. Snímek pak bude pojednávat o mladé ženě, která se po smrti ex-manžela rozhodne strávit dovolenou na anglickém venkově. Ale evidentně zde velkou idylku zažívat nebude. Nic víc se o ději zatím neví. Jak však známe Garlanda, typická děsivá žánrovka plná lekaček nás asi nečeká. Do hlavní role si navíc podle všeho sehnal mladou vycházející hvězdu Jessie Buckley z Černobylu, čtvrté řady Farga a nedávného úletu Charlieho Kaufmana Asi to ukončím. Zkrátka herečka, která se nebojí v kariéře malinko riskovat a vybírá si často velmi specifické projekty. Spolupráce s Garlandem by jí tak mohla hodně sednout. Záda jí pak bude krýt hlavně seriálový herec Rory Kinnear z Penny Dreadful či posledních bondovek. Film pak bude produkovat společnost A24, jež si špatné projekty obvykle nevybírá. Tak uvidíme, zda se Garland po Ex Machině zase jednou pořádně zapíše do divácké povědomí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace