Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisérka Nomadlandu promluvila o scénáři k marvelovce Eternals


ikona
do_Od
Chloé ZhaoEternalskomiksMarvelNomadland
Režisérka Nomadlandu a Jezdce promluvila o zásluhách na scénáři k nadcházející marvelovce Eternals. 

Ne každému filmaři se povede ustát přechod od indie produkce k blockbusteru. Jen si vzpomeňte, jak si například na svém prvním velkém studiovém filmu vylámal zuby nadějný režisér Josh Trank. Nicméně najdou se i výjimky, například takový Colin Trevorrow. Většinou to však vyžaduje víc než jen talent a štěstí na dobrý materiál, často za tím úspěšným krokem výš totiž stojí rovněž fakt, že si daný tvůrce pohlídá kromě režie taky samotný scénář. No a přesně to se teď zdá být případem nadcházející marvelovky Eternals.

 

Obří komiksová týmovka 38leté režisérky Chloé Zhao na první pohled nevypadá jako zrovna projekt, o který by tato filmařka měla nějak přirozeně stát. Ovšem zdání někdy klamou. Ve skutečnosti to byla právě Zhao, kdo kontaktoval Marvel a šéfa studia Kevina Feigeho s nápadem na Eternals. A to není vše. Co se doposud povedlo jen režisérům Jamesi Gunnnovi a Jossi Whedonovi – tedy napsat si vlastní scénář k marvelovce – zvládla Zhao překvapivě taky. A nejedná se jen o nějaké přepisy, Zhao bude mít na Eternals samostatný scenáristický kredit. Dokonce ani takový Taika Waititi nemá scenáristické zásluhy na třetím Thorovi.

Režisérka to vysvětluje tím, že aby vůbec mohla přinést své vlastnosti, své zkušenosti a svůj pohled do daného filmu, musí být u projektu už od samotného počátku, což v tomhle případě znamená psaní scénáře. Byť pro ni tedy byl samotný skok z indie produkce do blockbusterové tvorby pořád mírným šokem, to nejdůležitější, co potřebuje ke svému kreativnímu procesu, si naštěstí zachovala. V zásadě to znamená, že nás čeká poměrně speciální marvelovka, která by měla umět skloubit jak obří momenty plné akce, tak i komornější, citlivější scény, ve kterých bude naopak kladen důraz na postavy a emoce. A  vzhledem k tomu, jaké reakce zatím sklízí její Nomadland, asi můžeme s klidem říct, že tohle by mělo dopadnout dobře. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace