Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jak by vypadali Watchmen od Paula Greengrasse?


ikona
Spooner
paul greengrasswatchmenzack snyder
Než se adaptace kultovního komiksu ujal Zack Snyder, kroužil okolo něho režisér bourneovek. A vydal by se poněkud odlišnější cestou.  

Už je to 11 let, co do kin vtrhla napjatě očekávaná adaptace jednoho z nejlepších komiksů všech dob, Strážci - Watchmen od Alana Moorea. Režisér Zack Snyder pak tuto svoji filmovou misi zvládl, a i přes obří očekávání slavil u většiny fanoušků úspěch. Jenže Snyder samozřejmě nebyl jediný, kdo se komiksovou modlu snažil oživit. Před ním s filmem koketoval např. Terry Gilliam, Tim Burton, Darren Aronofsky a v neposlední řadě také Paul Greengrass. Ten na snímku pracoval v době prohánění Jasona Bournea a měl údajně i hotový scénář. Z jeho pokusu logicky sešlo, nyní ovšem v jednom podcastu zavzpomínal, jakou cestou se chtěl ve své verzi vydat. A byl by to opravdu hodně ambiciózní směr.

Na rozdíl od Snydera chtěl totiž Greengrass pojmout Watchmen hodně volně a po svém. Chtěl příběh zasadit do reálného světa, známé postavy by zde měly své psychické problémy a divák by si v mnoha případech nebyl jistý, zda se jedná opravdu o hrdiny, nebo se jedná jen o iluzi, kterou si charaktery představují ve své hlavě. Greengrass by se zkrátka vydal hodně odvážnější a psychologickou cestou. Svou verzi pak nejvíce přirovnává k nedávnému Jokerovi Todda Phillipse, s nímž by měl jeho snímek hodně společných prvků. Chtěl z předlohy po stránce její dospělosti a temnosti prostě vymačkat maximum. Sám ale uznává, že jeho nápad byl na dobu tehdejších komiksovek asi až příliš ambiciózní. Zajímalo by vás toto pojetí, nebo vám bohatě stačí Snyderova verze?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace