Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pátá Smrtonosná zbraň bude


ikona
do_Od
Danny GloverLethal FinaleMel GibsonRichard DonnerSmrtonosná zbraň 5
 

O páté Smrtonosné zbrani už na MovieZone píšu asi potřetí. Nejprve to byly drby, pak řeči Mela Gibsona a teď se k věci čerstvě vyjádřil taky devadesátiletý Richard Donner. Legendární režisér Supermana, Mavericka nebo třeba Spiknutí prohlásil, že pátou zbraň s názvem Lethal Finale skutečně chystá, a že se snímek stane zároveň jeho posledním filmem vůbec. Což nepřekvapí snad nikoho, protože jediný další režisér, který zvládá točit filmy jak na běžícím páse i po devadesátce, je Clint Eastwood. A ten je jenom jeden.

Donner každopádně slíbil, že film bude velkou emocionální rozlučkou, kterou si postavy Riggse a Murtaugha zaslouží. Navíc pak konečně bude mít pokoj od fanoušků, kteří ho o tohle pokračování roky prosili. Kromě návratu Dannyho Glovera a Mela Gibsona pak zatím žádné konkrétní informace o příběhu nemáme. Snímek – pokud opravdu dojde k jeho vzniku – zaštítí Warneři, takže v tuto chvíli ani není jasné, jestli bychom se ho dočkali v kinech, nebo jen na HBO Max. Tak či tak by asi k natáčení mělo dojít v tomto roce, poněvadž Donner ani Glover už opravdu nejsou nejmladší, a nikdo nechce čekat na to, až jim bude sto, aby je na plac přiváželi na vozíčku.

Každopádně i přes sliby, že film bude zakončením série, je třeba brát v úvahu případný finanční úspěch. V posledních letech je celkem trendy oživovat kultovní filmy a zkoušet jejich restarty, jestli se náhodou něco nechytne. Často to končí špatně, zažili jsme už ale i případy, kdy to naopak klaplo, a sérii to vdechlo nový život. Poslední v tomhle případě zkrátka nemusí nutně znamenat poslední, a byť už by se nejspíš další díly musely obejít bez původních herců a především duchovního otce série, potenciál na ždímání tady bude vždycky. Což dokazuje i pár let starý seriál, který se ale naneštěstí vůbec nechytil.

P. S. závěr dvojky s doprovodem Erica Claptona pořád řadím mezi nejlepší filmové momenty všech dob, jsem sám? Od pětky v podstatě nechci nic víc, než tohle. Přesně tohle.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace