Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ready Player One se oficiálně dočká pokračování


ikona
do_Od
Ernest ClineReady Player OneReady Player Twosci-fiSteven SpielbergWarner Bros.
Sci-fi Ready Player One se dočká druhého dílu. Bude se ale muset obejít bez Spielberga. 

Pokud si dobře vzpomínám, narazil jsem poprvé na zmínku o knize Ready Player One spisovatele Ernesta Clinea v některé ze zdejších diskusí. Záhy jsem ji pak celkem náhodou objevil v Levných knihách, kde jsem si ji za pár kaček koupil a následně ji zhltnul v rámci pár dní, jelikož mě děj nadchl, postavy mi okamžitě přirostly k srdci a jakožto obří geek jsem se do toho světa prakticky instantně zabouchl. Bylo v něm bylo prostě všechno. Když tedy před dvěma lety v kinech přistála filmová adaptace od Stevena Spielberga, přirozeně jsem pociťoval mírné obavy.

Ty se následně ukázaly jako oprávněné, protože přes veškerou snahu studia i tvůrců filmu narvat do filmu co možná nejvíc odkazů na klasické filmy, seriály, komiksy a hry, stejnak nedokázali ani zdaleka obsáhnout vše, natož pak vystihnout některé z konkrétních aspektů původního díla, které mě tolik bavily. I tak se ale jednalo o celkem povedenou sci-fi, u které jen zkrátka fanoušci předlohy musí přijmout, že si jde tak trochu vlastní, výrazně jednodušší cestou. To se teď ale možná změní.

Cline totiž před nedávnem vydal pokračování s názvem Ready Player Two, a studio Warner Bros. nyní oficiálně začalo práce na jeho zfilmování. Potvrdil to samotný autor, který sice neprozradil, kdo tentokrát bude psát scénář, natož kdo se ujme režie (na Spielberga rovnou zapomeňte, ten má momentálně plné ruce práce s dalším tuctem jiných projektů). S čím naopak asi můžeme počítat je návrat herců Tye Sheridana nebo Olivie Cooke, tedy hlavních hrdinů jedničky, kteří pochopitelně vystupují i v pokračování. To se pak točí okolo obřího technologického objevu, který Wade učiní jen pár dní poté, co vyhraje v Hallidayově závodě. Aby jej však svět i virtuální realita OASIS dosáhly, musí nejprve Wade najít poslední ukrytý easter egg. Wade ale nebude jediný, kdo se ho bude snažit najít.

První film vydělal celosvětově nějakých 582 milionů dolarů, přičemž operoval s rozpočtem okolo 175 milionů. Pokračování tak dává celkem smysl, tedy alespoň za předpokladu, že to Warneři nepojmou jako laciný sequel, ale místo toho se dočkáme plnohodnotného rozšíření původního filmu. Přece jen už je to pár let od doby, co jsme od tohoto studia dostali nějakou parádní trilogii, a tahle předloha si o to fakt říká.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace