Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bude legendární studio MGM na prodej?


ikona
Spooner
james bondkoronavirusmgmnení čas zemřít
Jedno z nejstarších filmových studií se možná stane velkou obětí aktuální pandemie.  

Pandemie koronaviru je tu s námi skoro celý rok, a i když se ve světě začínají píchat první vakcíny, konec krizové situace je stále v nedohlednu. Kinaři i filmová studia pak už v mnohých případech melou z posledního a ani velkým jménům, jež mohou své filmy buď donekonečna přesouvat, nebo po vzoru Warnerů hodit na stream, nebude nadále z finančního hlediska do zpěvu. A zdá se, že v tomto ohledu možná brzy padne první velká filmová oběť. V obřích problémech se totiž podle všeho nachází legendární studio MGM, jehož hlavouni už údajně začínají silně uvažovat o jeho prodeji.

Podle The Wall Street Journal už MGM požádalo o pomoc při prodeji prověřené banky. Částka, na níž se legendární studio s velmi cennou sbírkou slavný titulů a značek cení, je pak podle zdroje 5,5 miliard dolarů. Metro-Goldwyn-Mayer by pak své portfolio ráda prodalo zájemci se streamovacím zázemím, jenž by chtěl výrazně navýšit svou nabídku. MGM tím nabízí nejen samotného Jamese Bonda, ale např. také Rockyho, Čaroděje ze země Oz, Mlčení jehňátek, Hobita a další slavné tituly. 

Důvod prodeje je pak nejspíš zřejmý. Studio kvůli pandemii nemá takřka žádné zisky, nemůže se opřít o doping v podobě streamovací platformy a své kousky v čele s bondovkou Není čas zemřít musí neustále odkládat. A nedávné pokusy MGM prodat poslední bondovku s Danielem Craigem za neskutečných 600 mega některému ze streamovacích gigantů dávají najednou větší smysl. Společnost se zkrátka ocitá ve vážných finančních problémech, a jelikož odklady filmů stojí také nemalý balík, začíná být nejspíš situace neúnosná. Samozřejmě, nic zatím není černé na bílém. Zdá se ovšem, že studiová legenda, jež přežila velkou finanční krizi už v roce 2009, má kvůli pandemii znovu namále. A já doufám, že tamní kravaťáci i tentokrát obtížnou situaci nějakým zázrakem vyřeší.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace