Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #588 o Millennium Falcon a Baby Yodovi


ikona
Mr. Hlad
baby yodacaptain americahome alonejon favreaumandalorianmillenium falconstar warsvíkendový výplachwolverine
Chtěli byste se proletět nejslavnější lodí ze Star Wars? Něco si upéct s Jonem Favreauem? A nebo zjistit, který komiksový a filmový kov je nejtvrdší?  

Hodně poctivý výplach

Perník týdne
Vánoce se blíží, linecká kolečka a vanilkové rohlíčky by už měly být schované tam, kam na ně většina rodiny nedosáhne, a ideálně už je zkrátka napečeno. Ale kde napečeno není, tam by mohla pomoct trocha inspirace. Třeba perníkový dům, ve kterém bydlel KevinSám doma

Hrdinka týdne
Tvrdit, že akční žánr není pro ženy, je blbost. Vždycky jde totiž hlavně o to, jak je postava vymyšlená a kdo ji hraje. Je to film. A v něm může být za akčního borce nebo borku kdokoliv. A kdyby Ripleyová chtěla, mohla by šéfovat Expendables. 

Analýza týdne
Aaron Sorkin natočil letos vynikající Chicagský tribunál a vůbec by nás nepřekvapilo, kdyby z toho byl nějaký ten Oscar. Ale Sorkin už je v Hollywoodu pěkně dlouho, a tak se občas na jeho starší díla zapomíná. Přitom Pár správných chlapů, kde proti sobě stáli Jack Nicholson a Tom Cruise, má jednu z nejlepších soudních scén vůbec. 

Animák týdne
Animák Into the Spider-Verse nám udělal obrovskou radost. Byl to chytrý příběh se sympatickým hrdinou, výtečnou akcí a neokoukaným vizuálem. A vyblbli se u něj i sami tvůrci, protože v některých momentech se tu setkali pavoučí hrdinové z různých vesmírů, kteří sázeli na velice odlišné vizuální styly. A byla celkem dřina vymyslet to tak, aby to fungovalo

Papír týdne
I když žijeme v době, kdy většina speciálních efektů vzniká v počítačích, pořád jsou v Hollywoodu potřeba profíci na poctivou rukodělnou práci. Jako třeba Ross MacDonald, který se specializuje na výrobu věcí z papíru. A je jich potřeba mnohem víc, než byste tušili. 

Rating týdne
Erkový rating samozřejmě neznamená lepší film. Ale některé látky zkrátka z principu vyžadují, aby k nim tvůrci přistupovali trošku drsněji. Kanibalský horor v PG-13 by asi nefungoval tak, jak by se fandům líbilo. Jenomže co komiksovky? Proč vlastně fanoušci volají po tom, aby hrdinové a záporáci, kteří byli součástí mainstreamu a částečně cílili na dětské publikum, měli řádit v kinech v eRku? A proč to často tak dobře funguje? 

Recept týdne
Jon Favreau si užívá zasloužený úspěch s druhou sezónou Mandaloriana a s tím, že pomohl vytvořit Baby Yodu. Takže může vymýšlet voloviny, jako je třeba recept na babyyodovské makronky. Pokud ještě nemáte napečené cukroví, třeba tu najdete inspiraci

Jízda týdne
Disney kvůli coronaviru musel na několik měsíců zavřít své zábavní parky. Ale na fanoušky myslí pořád, takže pokud byste se chtěli ve Star Wars: Galaxy´s Edge proletět v Millennium Falcon, můžete o udělat i doma. 

Srovnání týdne
Na hardcore filmových fandech mám rád to, že jsou schopni věnovat spoustu času a úsilí něčemu, o čem každý včetně jich samotných ví, že to je úplná volovina. Ale jdou do toho naplno. Nebo vás by napadlo udělat video, ve kterém by se porovnávaly výhody a nevýhody Wolverineova adamantia, vibrania, z něhož má štít Captain America, a zbroje z beskaru, kterou nosí Mandalorian

Duel týdne
V posledním výplachu jsme se ptali, jestli si myslíte, že Frank Grillo má na to, aby se z něho stala opravdová akční hvězda. Naprostá většina si myslí, že jo. Tak snad se po Boss Level pořádně rozjede. 

Dnes se podíváme na hodně nepovedené komiksovky. Marvel oznámil, že pracuje na další Fantastické čtyřce a nás by zajímalo, jestli je podle vás horší Fantastická čtyřka Tima Storyho, nebo novější verze od Joshe Tranka. Do předmětu pište Story nebo Trank a v textu se rozkecejte. 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace