Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Predátor se vrátí


ikona
Mr. Hlad
arnold schwarzeneggerdan trachtenbergdanny gloverpredatorshane black
Dali byste si další film s legendárním monstrem, nebo už máte dost?  

Když před dvěma lety dorazil do kin Predátor: Evoluce, neodcházeli jsme ze sálů úplně spokojeni. Návrat ikonického vesmírného zabijáka se nepovedl, v kinech komerčně vyhořel, hlavně to ale nebyl vůbec dobrý film. Je otázka, do jaké míry za to můžou sami tvůrci a do jaké studio, protože poslední predátorský pokus byl jeden z těch filmů, u kterých bylo na place podle všeho až příliš mnoho lidí s rozdílnými názory, jak by měl výsledek vypadat. A režisér se scenáristy tu neměli největší slovo. 

V každém případě Predátor to podle všeho ustál, protože se dočká dalšího filmu. Ono zlikvidovat ikonu jeho formátu není asi žádná sranda. Nový film by podle všeho neměl mít vůbec nic společného s tím dva roky starým, ale jak a jestli vůbec bude navazovat na jedničku s Arnoldem nebo dvojku s Dannym Gloverem, zatím nevíme. Jisté je, že scénář píše Patrick Aison, který dělal na seriálech Jack Ryan nebo Kingdom, a režie se ujme Dan Trachtenberg. 

Pro něj bylo celkem nečekané, když se novinka o Predátorovi a jeho účasti dostala na svět. Sám řekl, že na projektu pracuje už čtyři roky, ale mělo jít o překvapení a netušil, že to někdo jen tak vytroubí do světa. V každém případě jde o hodně zajímavou volbu. Trachtenberg režíroval vynikající Ulici Cloverfield 10, která se po hodině, kdy se tvářila jako komorní thriller, proměnila v solidní sci-fi rubanici. A Trachtenberg urežíroval obojí. Dlouho to navíc vypadalo, že právě on bude točit celovečerní adaptaci herní série Uncharted a v televizi dělal na antologii Black Mirror a komiksovce Boys. Je to docela šikula, tak jsme zvědaví, co nám s Predátorem předvede, i když to možná nebude mít tak těžké. Po Evoluci není laťka zrovna vysoko. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace