Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jaké plány měl George Lucas s novou Star Wars trilogií?


ikona
do_Od
Darth MaulDisneyGeorge LucasLeiaLuke SkywalkerpokračováníprequelyStar Warstrilogie
Jak mohla vypadat nová trilogie Star Wars v podání George Lucase? 

Duchovní taťka Star Wars George Lucas už se na adresu poslední trilogie párkrát vyjádřil, a my koneckonců taky. Tentokrát si tedy tradiční hejt odpustíme a místo toho se podíváme na to, co být mohlo – kdyby tehdy Lucas značku neprodal a nové díly si napsal a natočil sám. Za následující informace pak vděčíme nedávno vydané knize The Star Wars Archives: 1999-2005, která se soustředí zejména na tvorbu prequelové trilogie.

Lucas v ní totiž mimo jiné odhaluje, že postava sithského lorda Darth Maula měla původně mít daleko větší prostor. Maul měl de facto fungovat jako hlavní záporák v nové trilogii ještě po boku jisté Darth Talon, Sithky, která se poprvé objevila v komiksové sérii Star Wars: Legacy. Ve filmu by Maul vytrénoval Talon jako svou žačku, jež by v podstatě zastoupila padlého Darth Vadera. Z Maula by se následně stal něco jako šéf podsvětí, který těží z pádu Impéria. Jeho filmová budoucnost tak mohla být dost podobná té z animovaného seriálu Klonové války nebo z konce Solo: Star Wars Story, kde něco podobného zkusili tvůrci načít. Místo toho ale Maul kanonicky zemřel rukou Obi-Wana v animáku Star Wars Povstalci.

Bokem toho se Lucasova trilogie měla soustředit nejvíc na princeznu Leiu, jež se prý měla pokoušet založit novou republiku, zatímco by bojovala proti gangsterům a zbytkům Impéria. Luke měl mezitím znovu obnovit řád rytířů Jedi a vytrénovat novou generaci Jediů. Oba měli nakonec uspět, věštbu o „vyvoleném“ z prequelů ovšem měla naplnit právě Leia. Nevím jak vy, ale za mě rozhodně zajímavější a koherentnější příběh než to co jsme dostali místo toho.

- - -

Vytáhni v hospodě: Momentálně vzniká hned několik nových hraných seriálů ze světa Star Wars pro streamovací službu Disney+. Posledním oznámeným pak je dlouho očekávaný spin-off s Boba Fettem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace