Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

EAF: Fenomén Ninjové


ikona
Mr. Hlad
americký ninjaeafencyklopedie akčního filmufranco nerogodfrey homichael dudikoffninja assassinninjovésam firstenbergscott adkinssteve james
Od středověkých japonských zabijáků po Scotta Adkinse.  

Máme tu novou Encyklopedii akčního filmu a její téma jsou ninjové. Nebo ninžové. Nebo taky nindžové. A nebo ňiňjové. Ono je to s těmihle japonskými zabijáky trošku složitější. I proto, že ve skutečnosti vypadali a fungovali o dost jinak než v hollywoodských filmech, ale tak to chodí. Hollywoodu se něco líbí, tak si to přežvýká podle svého a my mu to pak žereme a až na pár znalců a suchoprdů to nikdo neřeší. Protože když Michael Dudikoff kosí nepřátele v Americkém ninjovi a člověk na to v sedmi letech kouká, má právem pocit, že svět může být úžasné místo. 

My si však probereme ninjovsko-filmovou problematiku hezky od začátku a pokusíme se vám vysvětlit, co a proč měli filmaři na těhle charismatických záporácích a občas i hrdinech rádi a proč už to dnes tolik nefunguje. Probereme si nejslavnější filmy a filmové série, ale i díla, za která se otevřeně styděli i jejich tvůrci. A samozřejmě se zamyslíme i nad tím, jak a jestli vůbec funguje fenomén ninjů i v jednadvacátém století. 

Jako vždycky nás můžete sledovat na Youtube, kde najdete další videa, audioverze jsou pak k dispozici na SpotifyPodbean a iTunes. Hodnotit nás můžete na CSFD a pokud pořád nemáte knižní Encyklopedii akčního filmu, měli byste to napravit, Ježíšek se blíží. A jestli vás baví, co děláme, můžete nás podpořit na Patreonu

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace