Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hamilton s Boratem v čele žebříčku streamovaných filmů


ikona
do_Od
Borat 2filmyHamiltonsledovanoststreamovací službyUSA
Jaké filmy od streamovacích služeb ovládly americký žebříček sledovanosti? 

Je to zhruba týden, co se streamovací služba Amazonu Prime Video chlubila, jaký fenomenální úspěch zaznamenala s pokračováním Borata. Bohužel pro to neměla nijak konkrétní podklady a veškerým zveřejněným číslům jsme tak museli věřit čistě na základě jejich slova. Nyní ale díky analytikům z firmy ScreenEngine/ASI máme konečně data, o která se přece jen lze opřít.

Společnost provedla ve Spojených státech výzkum, kterého se zúčastnilo 1200 Američanů týdně a jehož cílem bylo zjistit, na jaké filmové tituly se v roce 2020 dotyční lidé podívali do sedmi dní od jejich premiéry na streamovací službě. A výsledek?

Na prvním místě se umístil divadelní záznam veleúspěšného muzikálu Hamilton od Disney+. Hned za něj se pak zařadil výše zmíněný Borat, kterého ještě doplnila akční komedie Můj kámoš špión s Davem Bautistou – obojí od Amazonu. První Netflix film tak obsadil kupodivu až čtvrtou pozici, konkrétně snímek Vyproštění s Chrisem Hemsworthem. Páté místo animovaná komedie Phineas and Ferb the Movie: Candace Against the Universe (Disney+), šesté místo Mulan(Disney+), sedmé místo Old Guard: Nesmrtelní (Netflix), osmé místo urval skvělý Chicagský tribunál(Netflix), deváté jsou nové Čarodějnice (HBO Max) a na desátém místě skončila komedie Dokud nás vražda nerozdělí (Netflix).

K uvedeným filmům je třeba dodat, že Mulan jako jediná vyžadovala bonusový poplatek ve výši 30 dolarů, zatímco zbytek byl součástí standardního předplatného u jednotlivých služeb. A znovu podotýkám, že čísla se týkají pouze USA, kde má Amazon daleko větší základnu. I proto Netflix s filmy jako Spravedlnost podle SpenseraEnolou Holmesovou, nebo Apple se svým Greyhoundem nejsou tak vysoko, jak by nejspíš byly z pohledu zbytku světa. Závěrem studie je nicméně fakt, že filmy na streamovacích službách jsou úspěšné a byť se experiment s Mulan ukázal jako víceméně úspěšný, současný model se pravděpodobně v dohledné době nijak zásadně měnit nebude.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace