Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Martin Scorsese sestavil žebříček 11 nejděsivějších hororů všech dob


ikona
do_Od
filmyhororyMartin Scorseserežisérsmrtstrachžebříček
Legendární režisér dal dohromady žebříček 11 nejděsivějších hororů. 

Režisér Martin Scorsese je známý tím, že je něco jako chodící filmová encyklopedie. Když už se tedy o něčem filmovém rozpovídá, většinou to stojí za pozornost. A jelikož za sebou máme čerstvě svátek Halloween, server The Daily Beast teď využil příležitosti a legendárního tvůrce požádal, aby vyjmenoval své nejoblíbenějších a zároveň nejděsivější horory všech dob. Jaké filmy skončily na jeho žebříčku?

Kromě několika klasik došlo i na méně známé filmy, každopádně pojďme popořadě. Na jedenáctém místě má slavný režisér snímek Psycho (1960) Alfreda Hitchcocka, který je podle něj skvělou ukázkou filmu jako umění. Desáté a deváté místo už je ovšem o něco zajímavější. Filmy Neviňátka (1961) a Night of the Demon (1957) patří mezi méně známé, ale skvěle hodnocené horory, jež rozhodně stojí za pozornost. Osmé a sedmé místo obsadily klasiky Vymítač ďábla (1973) a Osvícení (1980), na šestém místě pak režisér zmiňuje horor The Changeling (1980) vyprávějící o učiteli a hudebním skladatelovi, jenž při autonehodě přijde o manželku s dcerou. Po přestěhování do nového domu ale zjišťuje, že zas tak osamělý nebude.

Na pátém místě se umístil britský povídkový horor Přízraky noci (1945), čtvrté místo pak patří snímku Bytost (1981), ve kterém postavu herečky Barbary Hershey mučí (a taky znásilní) neviditelný démon. Třetí místo pak obsadil mix hororu a romantiky The Uninvited (1944) pyšnící se oscarovou nominací za černobílou kameru, na druhém místě skončil Isle of the Dead (1945), ve kterém si zahrál Boris Karloff, no a konečně první místo připadlo snímku Strašení (1963), v němž skupina parapsychologů zkoumá podstatu tajemného domu obklopeného smrtí.

Za mě celkem solidní seznam, ze kterého bych si určitě pár filmů vybral. Co vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace