Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřela herecká legenda Sean Connery


ikona
Spooner
james bondripsean connery
Nekonečná továrna na charisma a nejspíš nejslavnější představitel agenta 007 odešel do hereckého nebe. 

A už takhle propršený a hnusný víkend je nyní ještě mnohem smutnější. V požehnaném věku 90 let nás totiž navždy opustila jedna z největších a nejcharismatičtějších hereckých legend, Skot Sean Connery. O smutné události informovala jako první BBC. O tom, jak velké pecky a úctyhodnou kariéru nechal tento ostrovní drsňák s nezaměnitelným hlasem a charismatem za sebou, ví asi i ten, jehož filmové znalosti končí u Jamese Bonda či Skály. I tyhle zásadní kousky totiž stačí k tomu pochopit, jak výrazným a výjímečným hercem Connery byl.

Connery na sebe zprvu upozorňoval v 50. letech pouze v britských produkcích, velký zlom ale samozřejmě přišel v 60. letech, kdy se stal vůbec prvním představitelem agenta s povolením zabíjet. James Bond se stal jeho nejslavnější rolí a objevil se v kůži 007 celkem sedmkrát, od prvního Dr. No až po levobočka Nikdy neříkej nikdy. Connery má ovšem na svém kontě mnohem více výrazných a nezapomenutelných rolí. Ostatně, na jeho nejlepší party jsme nedávno zavzpomínali v našem tematickém narozeninovém článku. Byl otcem Indiana Jonese, sovětským kapitánem v Honu na Ponorku, mnichem ve Jménu růže a za Neúplatné získal Oscara. S filmovou kariérou se rozloučil v roce 2003 ne zrovna povedenou Ligou výjimečných, ale zanechal tu za sebou tak velký počet pecek a nezapomenutelných hrdinů, že se na těch pár přešlapů velmi snadno zapomíná. Jaký jeho film si dnes večer pustíte vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace