Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Druhý Borat je nekompromisní a neskutečně zábavný


ikona
Spooner
amazonborat 2první reakcesacha baron cohen
Sacha Baron Cohen se vrátil do své nejslavnější role. A nejspíš se v kritice americké společnosti zase trefil do černého.  

Sacha Baron Cohen má prostě fištrón. Ještě před několika týdny se díky jeho utajenému natáčení o druhém Boratovi prakticky nevědělo, stačil ale jeden skvělý trailer, povedená kampaň a v neposlední řadě také dokonalé načasování premiéry před americkými prezidentskými volbami a z návratu kazašského reportéra se stal jeden z nejočekávanějších snímků zbytku roku. Borat Subsequent Moviefilm dorazí na Amazon už v pátek a zámořští recenzenti tedy další kousky kazašského provokatéra viděli. A zdá se, že Cohen i tentokrát zabodoval a naservíruje nám správně nekorektní a drsnou komedii.

Rotteny totiž hlásí 85 % spokojených recenzí s ratingem 7,1. To je samozřejmě méně než v případně 14 let staré jedničky, pořád to ovšem značí hodně solidní nadprůměr a brutální zábavu, která rozhodně nedělá svému předchůdci ostudu. V tom se vesměs shodují i novináři. Borat je prý pořád neuvěřitelně zábavný, šílený a v mnoha scénách minimálně stejně silný, pobuřující a šokující jako posledně. Ano, najdou se i méně spokojení kritici, kteří už považují formát za malinko okoukaný a tvrdí, že humor už zde tolik nefunguje. Prakticky všichni se však shodují na tom, že Cohen jde do své ikonické role zase naplno, a když kolem sebe rozpoutá chaos, stojí to za to.

 

I přesto se zde najde několik změn. Dvojka Borata je nepřekvapivě více politická a je dost jasné, do jaké strany Cohen nejvíce šije. Tentokrát má však snímek údajně i sentimentální atmosféru a velice se chválí také Boratova dcera. Maria Bakalova je prý v sequelu sympatickým svěžím větrem. No, a pak je tu ještě velice zdůrazňovaný konec, jenž je údajně totálně šílený a nic vás na něj nedokáže připravit. Poslední třetina je opravdu síla a mnoha lidem z ní padala čelist. I když najdou se i kritici, jimž přišlo dění v této části zbytečné a za hranou. Jasně to ale ukazuje, že Cohen se toho ani tentokrát nebál a návrat kazašského provokatéra asi spoustu lidí naštve. A tak je to vlastně správné. Boratův sequel se tedy, zdá se, opravdu povedl, a já už se teď těším na pořádnou víkendovou porci nekorektní zábavy.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (14)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace