Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tom Cruise odletí točit do vesmíru už příští rok


ikona
do_Od
Christopher McQuarrieDoug LimanElon MuskMission: ImpossibleNASASpaceXTom Cruisevesmír
Pilot raketoplánu, Tom Cruise, Doug Liman a ještě jeden šťastlivec odletí do vesmíru už v příštím roce. 

Nevím, jestli jste to předtím věděli, ale Tom Cruise je magor. Sympatický magor, to bezpochyby, ale pořád magor. Za svoji kariéru už natočil hodně kaskadérských kousků a troufám si říct, že tuhle část odvětví i maličko posunul. Ať už to byl seskok HALO, visení na vzlétajícím letadle nebo procházka po vnější straně nejvyšší budovy světa, jeho akční série Mission: Impossible pravidelně dostává svému jménu a Cruise ani v 58 letech (!) nejeví známky toho, že by chtěl zpomalit. Ubrat to trošku. Naopak – on to furt ještě posouvá.

 

A protože na světě už neexistuje moc věcí, které by nezkusil, rozhodl se pár měsíců nazpátek, že svůj příští film natočí rovnou ve vesmíru. Zatím nepojmenovaný snímek bude tak vůbec prvním hraným filmem natáčeným skutečně mimo naši planetu, natočí ho Doug Liman, s nímž Cruise v minulosti dělal například Na hraně zítřka a oba jsou velkými kamarády, a na projektu se vedle nich budou podílet ještě Elon Musk a NASA. No a teď už taky oficiálně víme, že Cruise s Limanem a ještě jedním člověkem (nejspíš kameramanem) odletí do vesmíru v říjnu příštího roku na palubě lodi SpaceX Crew Dragon.

Snímek by měl mít rozpočet minimálně 200 milionů s tím, že ho pochopitelně nenatočí celý ve vesmíru, ale některé sekvence vzniknou v ateliérech hezky tady na Zemi. Se scénářem pak pánům mimochodem pomáhá další obvyklý podezřelý, scenárista a režisér Christopher McQuarrie. Ten má v těchto dnech plné ruce práce se sedmou a osmou misí, a do vesmíru se nejspíš nepodívá, měl by však fungovat jako řídící jednotka tady dole. Teď už jen doufat, že se za rok z vysílačky v řídícím středisku NASA neozve legendární věta: „Houstone, máme problém.“

- - -

Vytáhni v hospodě: Studio Universal údajně odmávalo obří blockbuster přes videohovor na Zoomu, kterého se účastnili Cruise, Liman a McQuarrie. Ten jejich pitch bych chtěl někdy slyšet.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace