Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Mulan je prý na Disney+ obřím hitem. Utržila zde víc než Tenet v kinech


ikona
Spooner
Christopher Nolandisneydisney+mulantenet
Pohádková bojovnice sice ve světě válčí v kinech, ve Spojených státech to ovšem dotáhla jen na Disney+. Jak se jí daří?  

Už je to 14 dní, co disneyovka Mulan vtrhla do kin a asi se všichni shodneme na tom, že díru do světa zde moc neudělala. V Číně hraná adaptace slavné pohádky dost solidně narazila a v Evropě také nepanuje moc velký zájem. A nejen my v redakci jsme tenhle kousek solidně prozívali. Mulan tak prozatím přepočítává z kin pouhých 37 milionů dolarů a je otázkou, do jaké míry za to může pandemie koronaviru, a do jaké samotný nezájem o film. Jak ovšem všichni víme, Disney v tomhle případě sázel na jednu divokou kartu. Ve Spojených státech a několika dalších zemích totiž studio svůj nový blockbuster zpřístupnilo za 30 dolarů pouze na Disney+ a jednalo se tak o dosti netradiční a možná i revoluční krok, jenž může v aktuální době dost zamíchat kartami. A jak se z prvních čísel zdá, tak se jim tato volba opravdu vyplatila.

Yahoo totiž přišlo s prvními neoficiálními čísly od analytické firmy 7Park Data, která tvrdí, že si Mulan za první týden koupilo 29 % domácností USA, jež si Disney+ předplácí. To na první pohled možná nevypadá jako obří číslo, zdaleka to však převyšuje zájem o všechny další tituly na streamovací službě. Když si pak člověk přepočte, že z 60 milionů předplatitelů Disney+ na celém světě je jich více jak polovina právě ze Spojených států, dopočítali se analytici k výnosu ze streamovací služby ve výši 260 mega. A toto číslo samozřejmě ještě není zdaleka konečné.

Co to znamená? Že Mulan utržila podle těchto čísel jen v USA z Disney+ více doláčů než Tenet po celém světě z kin. Nolanovka má na svém kontě prozatím něco málo přes 200 milionů. Nesmí se pak zapomenout na fakt, že Disney se o tyto výnosy nemusí dělit s kinaři či dalšími streamovacími službami a jedná se hned o jeho čistý profit. A to už je částka, která by mohla udělat kravaťákům u myšáka solidní radost. Rozpočet Mulan se sice pohyboval okolo 200 mega bez marketingu, takže do úplného veselí ještě něco chybí, v těchto dobách se však jedná o hodně zajímavé číslo, jež by mohlo na streamovací platformu dostat další Disneyho tituly. 

Ostatně, už pár dní se spekuluje o tom, že se podobnou taktikou jako Mulan vydá i pixarovka Duše. Na druhou stranu musíme tyto čísla brát s rezervou. Disney je prozatím nepotvrdil a samotnému mi přijde malinko podezřelé, že tamní hlavouni okolo oficiálních čísel mlčí a nechtěli by se podobným úspěchem pochlubit. Zatím se ale zdá, že tento risk myšákovi vyšel a je jen otázkou, jestli to nějak ovlivní distribuci filmů v následujících měsících.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace