Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: thriller Vyšinutý


ikona
do_Od
filmprvní dojmyRusell CroweUnhingedVyšinutývztek
Stojí za to vidět Russella Crowea řádit za volantem, nebo vám stačí pondělní cesty do práce? 

Snímek Vyšinutý s Russellem Crowem a neznámou Caren Pistorius vypráví o tom, co by se stalo, kdybyste jednoho dne za volantem omylem vytroubili toho špatného člověka. A vzhledem k sympatickému traileru, konstantně výbornému Croweovi v záporné roli a vlastně i faktu, že nic moc jiného teď do kin nechodí, jsme se na tenhle nenápadný thriller do kina docela těšili. Naše výsledné dojmy se ale pro tentokrát zásadně liší.

Jak to vidí Mr. Hlad:

Na Vyšinutém mě nejvíc bavilo sledovat Russella Crowea a jeho snahu nehrát zbytečně moc dobře, aby nebylo vidět, jak zbytek filmu stojí za prd. Většinou se mu to daří, ačkoliv v pár scénách je evidentní, že se musí hodně držet na uzdě. Jinak tu ale fakt stěží nacházím něco, kvůli čemuž bych mohl tuhle thrillerovou rutinu komukoliv doporučit. Akční scény a honičky jsou natočené bez nápadu, vedlejší postavy jen lehce načrtnuté a těch devadesát minut se zatraceně táhne. Díky sestřihu z reálných událostí, který nám tvůrci pustí spolu s úvodními titulky je navíc očividné, že Vyšinutý by strašně rád byl nejen thrillerem, ale i komentářem k současné stresem prolezlé Americe. A na to je bohužel moc jednoduchý a nezábavný. Popravdě kdyby v tom nehrál Russell Crowe, nevěřím, že by se ten film dostal do kin. A vlastně ani nevěřím, že by někoho zaujal. Nemá čím.

Jak to vidí do_Od:

Bez démonického Russella Crowea poloviční thriller, takhle ale zatraceně výživný teror v podání jednoho z nejlepších herců své generace. Jasně, v jádru je ten film pořád jen béčko, přesto jsem se několikrát nachytal, jak kroutím hlavou nebo rovnou zírám s otevřenou pusou na bezprostřední brutalitu a násilí, která ve filmu pravidelně probíhá. Pekelné dění navíc zdobí celková nepředvídatelnost hlavního padoucha, který by tváří v tvář například takovému Jokerovi nejspíš hodně rychle ukázal, že pomalování šašci vůbec nemají ponětí, co to znamená mít špatný den.

Film tak vlastně sráží jen nevýrazná protagonistka, příliš očividná snaha diváka vodit za ručičku a možná zbytečně rychlé finále. To bych si totiž klidně dal ještě o stupínek delší a vyhrocenější. Pokud navíc hlavním poselstvím mělo být, že by se k sobě lidé měli chovat slušněji, pak to tvůrci řekli dosti nešikovným způsobem, který málem ospravedlňuje, když vám někdo ublíží, abyste pak pro jistotu navždy sklapli. Navzdory tomu byl však destruktivní výkon Crowea natolik svěží a nečekaný, že už jen kvůli němu prostě stojí za to tenhle film vidět.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace