Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel herec Chadwick Boseman, hvězda Black Panthera


ikona
Spooner
black pantherChadwick Bosemanmarvelripsmrt
Představitel oblíbeného komiksového hrdiny bohužel prohrál svůj největší životní boj.  

Zpráva, která po sobotním probuzení šokovala každého filmového fanouška. Ve věku pouhých 43 let zemřel slavný herec Chadwick Boseman známý především z komiksového univerza MCU jako Black Panther. Herec umřel na rakovinu tlustého střeva, s níž bojoval čtyři roky. Svou nemoc před veřejností tajil a během svého životního boje dokonce i nadále natáčel. Zemřel ve svém domě, oklopen svou manželkou a rodinou.

I když se nejvíce proslavil jako T'Challa aka Black Panther v marveláckém univerzu, herec o sobě dával herecky výrazně vědět už dříve. Začínal samozřejmě ve vedlejších rolích v seriálech, v roce 2013 se však objevil ve velmi povedeném životopisném snímku 42 o baseballové legendě Jackiem Robinsonovi a další ikonu, tentokrát hudební, ztvárnil ve snímku Get On Up – Příběh Jamese Browna. Největší průlom však přišel samozřejmě v rocke 2016, kdy se coby slavný hrdina objevil v marvelovce Kapitán Amerika: Občanská válka. Sólovka Black Panthera se pak stala miliardovým hitem a objevil se samozřejmě také v Avengers: Infinity War a Endgame. Vidět jsme ho ale mohli i v kriminální jednohubce 21 Bridges, dalším životopisném kousku Marshall a naposledy se objevil v nedávném Bratrstvu pěti od Spikea Lee. Chadwick tak rozhodně nebyl hercem jedné role a kariéru měl hezky rozjetou. Hollywood tak až příliš brzo přišel o jeden talent a výraznou tvář.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace