Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První Harry Potter je miliardový hit!


ikona
Mr. Hlad
billionchris columbusharry potterharry potter a kámen mudrcůimaxmiliardastar warstenettop gun
V Bradavicích se slaví 

Za normálních okolností dnes není tak těžké natočit film, který by v kinech utržil miliardu dolarů. Vloni bylo takových rovnou devět a už se dokonce dostáváme do situace, kdy to vypadá, že miliarda je vlastně málo. Od posledních Hvězdných válek se rozhodně čekalo víc než 1,074 miliardy. Ale letošní rok rozhodně normální není, takže není divu, že zatím tuhle hranici nepřekročil žádný blockbuster, protože jsme jich prostě moc neviděli. Ale teď tu konečně jeden miliardový hit máme. I když už je starý skoro dvě dekády. 

Sedmačtyřicátým členem klubu miliardářů se stal film Harry Potter a Kámen mudrců z roku 2001. Jak se to povedlo? Malý čaroděj se vrátil do kin v Číně v upravené verzi pro 3D a IMAX a během víkendu si vybojoval tržby 13,6 milionů dolarů, což mu nakonec na tu miliardu stačilo. Mezi miliardáři však nezůstává osamocený. Na třináctém místě je závěrečná část série Harry Potter a relikvie smrti – část 2, která má na kontě 1,341 miliardy dolarů. 

Komerčně nejúspěšnější filmy všech dob

Jestli se bude žebříček miliardových filmů ještě letos nějak rozšiřovat, to ukáže až čas. Letos měly podobné ambice Tenet, druhá Wonder Woman, Top Gun: Maverick, Mulan nebo nový James Bond, ale všichni víme, jak to dopadlo. Jako první zkusí covidové prokletí zlomit Christopher Nolan s Tenetem, tak mu držte palce a přijďte ho už příští týden podpořit do kin. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace