Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co mohlo následovat po Šíleném Maxovi?


ikona
Mr. Hlad
anya taylor-joycharlize theronfuriosafury roadgeorge millermad maxtom hardy
Jaká budoucnost čekala největší drsňačku Zběsilé cesty?  

Ačkoliv Šílený Max: Zběsilá cesta utržil solidní peníze, získal několik Oscarů a stal se minimálně v akčním žánru naprostou klasikou, na jeho pokračování se pořád čeká. Režisér George Miller se totiž trochu rozhádal se studiem a než se situace vyjasnila, uběhlo pár let. Klasický sequel navíc teď v plánu vůbec není, což mrzí asi nejvíc Charlize Theron, která se evidentně těšila na sólovku Furiosy. Jednoruká holohlavá drsňačka by se však měla vrátit v prequelu, kde zjistíme, co je vlastně zač a jak se stala jednou z nejvýraznějších obyvatelek posapokalyptické pustiny. Zatím to vypadá, že by si ji mohla zahrát Anya Taylor-Joy, ale to je hudba budoucnosti. 

Miller se teď ovšem rozpovídal o tom, co se mohlo s Furiosou dít po konci Zběsilé cesty. Podle něj prý existovaly dvě možnosti. Buď mohla spolu s ostatními ženami z klanu Vuvalini otevřít stavidla, dát lidem vodu a stát se novou vůdkyní, která by z hrůzného světa udělala místo, kde se dá alespoň trošku žít, a nebo by se z ní časem stal stejný tyran, jakým byl její předchůdce Immortan Joe. Miller se odkazuje na teorii Josepha Campbella, podle níž je hrdina dneška zloduchem zítřka. V rámci snah o budování vyššího dobra hodí za hlavu vlastní zájmy, ale to, co stvoří, začne až přehnaně chránit, stane se ortodoxním a vytvoří dogma, které musí ochraňovat. 

Furiosa by se tak mohla klidně stát dalším Immortan Joem, který to zprvu taky asi myslel dobře. Ale Miller přiznal, že on sám věří v tu optimističtější verzi. Furiosa je prý příliš chytrá na to, aby opakovala chyby svého předchůdce. No, je škoda, že to asi nikdy neuvidíme. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace