Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Disney ukončil významnou éru Foxů a představil nové logo


ikona
Spooner
20th century foxdisneyfox
U Disneyho stále přejmenovávají bývalé značky Foxů.  

Už je to rok a půl, co gigant Disney definitivně získal do vlastnictví za neskutečných 71 miliard dolarů legendární studio 20th Century Fox a od té doby zde samozřejmě proběhlo mnoho změn. Rušily se některé projekty, změnila se strategie studia a samozřejmě došlo i na změny názvů, z nichž Disney maže samozřejmě zejména „foxovský“ odkaz minulosti. Už na začátku roku tak došlo k přejmenování 20th Century Fox na 20th Century Studios (a dočkalo se samozřejmě nové znělky), specialista na menší a oscarové filmy Fox Searchlight zase nese název Searchlight Pictures. A nyní došlo k přejmenování dalšího významné pobočky. A dalo by se říct, že tímto krokem už definitivně končí jedna velká éra Foxů.

U myšáka totiž nyní přejmenovali také veleúspěšnou televizní sekci 20th Century Fox Television, jež se bude nyní jmenovat jen jednoduše 20th Television. Sbohem tak dali z názvu nejen Foxové, ale také slovíčko Century. Disney pak samozřejmě odhalil také nové logo a znělku, jež se bude nyní objevovat na konci Simpsonových a spol. Přejmenováno pak bylo také menší Fox 21 Television Studio, jež nyní ponese název Touchstone Television. Kravaťáci pak uvádí, že jedním z hlavních důvodů bylo odlišení od zbývajících stanic Ruperta Murdocha, tedy od Fox News, Fox Sports a Fox Entertainment.

Vzhledem k dřívějšímu přejmenování ostatních akvizic je jasné, že tady byla změna názvu tak jako tak nevyhnutelná a jasná. I když se jedná na první pohled jen o kosmetickou změnu, k níž muselo zkrátka dojít, pro filmové i seriálové fandy to znamená asi definitivní tečku za érou Foxů, který už budeme nyní vídat jen pod křídly stanic Ruperta Murdocha. Tak si na ni ještě jednou tiše zavzpomínejme a buďme rádi, že nám zbyly aspoň ty fanfáry.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace