Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Propadák 47 róninů dostane sequel. A bude z budoucnosti


ikona
Spooner
47 róninůkeanu reevesnetflixRon Yuanuniversal
Velkorozpočtová fantasy 47 róninů v kinech moc lidí nezajímala. Netflix jí ale stejně odklepnul hodně netradiční druhý díl.  

Vzpomínáte si ještě na epickou fantasy z feudálního Japonska 47 róninů? Kdybyste odpověděli, že ne, vlastně bych se vám ani příliš nedivil. Příběh samurajů, kteří chtějí pomstít smrt svého pána, se totiž stal před pár lety velkým komerčním propadákem, jenž při rozpočtu dosahující údajně až 225 milionů dolarů utržil z kin jen 150 mega. A vlastně se tomu nebylo co divit. Jednalo se totiž o totální blockbusterovou nudu s nezajímavými postavami a průměrnou akcí, u níž jsem v kině bojoval se spánkem. Natáčení navíc provázel jeden průšvih za druhým, režiséra Carla Rinscha už od té doby v Hollywoodu nikdo nepustil za kameru a já osobně jsem se v té době začal bát i o kariéru Keanu Reevese. Ještě, že zanedlouho poté dorazil coby John Wick. 47 róninů je zkrátka film, u něhož by nečekal sequel asi vůbec nikdo. A stejně se ho dočkáme.

Naservíruje nám ho pak Universal společně s Netflixem, jenž teď dává zelenou evidentně snad úplně všemu. Tím ovšem malinko šokující info nekončí. Pokud totiž čekáte návrat do světa samurajů s fantasy prvky, budete zklamáni. Dvojka se totiž bude odehrávat ve 300 let vzdálené budoucnosti, kde nás tvůrci zavedou do cyberpunkového světa, v němž se budou mixovat nejen klasické i moderní samurajské prvky, ale čeká nás údajně také menší hororový nádech. O čem přesně ale tento podivný samurajský mix bude, se zatím neví. Jméno za kamerou pak také nebudí dvakrát velkou jistotu. 

Ron Yuan je sice zkušeným hercem, jehož např. za pár týdnů uvidíme v disneyovce Mulan, coby režisér je však jeho „nejvýraznějším“ snímkem taneční Step Up China. A to nebudí u sci-fi snímku zrovna velkou důvěru. S účastí Keanu Reevese bych pak asi příliš nepočítal. Z tohoto se zkrátka rýsuje, alespoň pro mě, jeden z nejzbytečnějších a nejšíleněji znějících sequelů dekády. A jsem velmi zvědav, jestli mě na Netflixu nakonec vyvedou z omylu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace