Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: 13 filmů o časových smyčkách, které byste měli vidět

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
reaguje na: Vault_13
Takže za 10 minut,...
761693
Takže za 10 minut,...
761688
1 -1
reagovat

takže

"...takže za 10 minut?"
761688
"...takže za 10 minut?"
takže
2 -2
reagují: Muf
reagovat

Komentář ke smyčkám...smyčkám..smyčkám...

Ten druhý článek co napíšete ke smyčkám mi přišel lepší. Ale jelikož jste ho ještě nenapsali nemůžu vám říct co v něm bylo, protože byste to tam pak nemuseli napsat, jelikož byste si mohli myslet, že jsem si to vymyslel, abyste to tam napsali a proto byste to tam v reakci na to nenapsali.  8) :D 8)
761676
Ten druhý článek co napíšete ke smyčkám mi přišel lepší. Ale jelikož jste ho ještě nenapsali nemůžu vám říct co v něm bylo, protože byste to tam pak nemuseli napsat, jelikož byste si mohli myslet, že jsem si to vymyslel, abyste to tam napsali a proto byste to tam v reakci na to nenapsali.  *8)* *:D* *8)*
Komentář ke smyčkám...smyčkám..smyčkám...
1 -2
reagovat

Timecrimes

Tak jsem se na to podíval. 
Kvalita je hodně slabá. Když se od začátku hlavní postava chová nelogicky (až dementně), je pak jedno jak chytře vymyšlený je twist v druhé půlce filmu. Už to prostě ten film nezachrání.
761675
Tak jsem se na to podíval.  Kvalita je hodně slabá. Když se od začátku hlavní postava chová nelogicky (až dementně), je pak jedno jak chytře vymyšlený je twist v druhé půlce filmu. Už to prostě ten film nezachrání.
Timecrimes
1 -3
reagovat
reaguje na: RakeW
Tak to se povedlo ... pointu filmu napsat veřejně, ale název filmu dát do spoiler tagu :+:D:D
761629
Tak to se povedlo ... pointu filmu napsat veřejně, ale název filmu dát do spoiler tagu *:+**:D**:D*
761621
1 0
reagovat
Ještě nepadlo Dark Country s Thomasem Janem od Thomas Janea. Smyčka je tam vlastně pointa, proto ten spoiler tag.

A Dead End? Ale to asi nebyla časová smyčka, jen nekonečná silnice, co? Viděl jsem to už docela dávno.
761621
Ještě nepadlo [spoiler]Dark Country s Thomasem Janem od Thomas Janea[/spoiler]. Smyčka je tam vlastně pointa, proto ten spoiler tag. A Dead End? Ale to asi nebyla časová smyčka, jen nekonečná silnice, co? Viděl jsem to už docela dávno.
1 -1
reagují: sushio
reagovat
Zopar dalsich tipov, ktore este neboli spomenute v clanku ani v diskusii:

12 Dates of Christmas - prekvapivo solidna televizna romantika od ABC Family so sladkou Amy Smart a prijemnou vianocnou atmosferou, ktora z toho robi vhodnu volba najma na sviatocne obdobie.

Premature - pozeratalna variacia na filmy s hrdinom uviaznutym v opakujucej sa casovej slucke, tentokrat s prcickovskym twistom, kedy restart slucky spusta predcasny vystrek (takze sa pripravte, ze sa spolu s mamou hlavneho hrdinu budete dokola pozerat na jeho mokre trenirky). Ustredna premisa determinuje aj okruh potencialnych divakov - kto medzi nich patri, tak sa docka priemernej teen romantiky so sympatickou Katie Findlay, v ktorej sa mihne aj Alan Tudyk.

11 A.M. - korejska sci-fi zaujimava situovanim do prostredia podmorskej vyskumnej stanice. Na rozdiel od predoslych dvoch prikladov sa nejedna o sluckovy film v style Hromnic, ale o film s casovym paradoxom (ktory v podstate obsahuje skoro kazdy film o cestovani v case, kvoli comu by som asi rozlisoval medzi vyslovene time loopovymi a time travel filmami s kauzalnou sluckou). Nic moc inovativneho oproti inym filmom tohto typu necakajte, len "more of the same" v trochu inom prostredi a s korejskym rukopisom.

Time Lapse - nizkorozpoctova variacia na Deja Vu, kde sa nepozera do minulosti, ale 24 hodin do buducnosti, a to prostrednictvom fotografii, ktore davaju vzniknut viacerym kauzalnym paradoxom. Za malo penazi celkom slusna muzika postavena na dobrom napade a trochu hitchcockovskom konci.

Project Almanac
- ako pri Korejcoch a Time Lapse, aj tu plati, ze ak su sluckovymi filmami Terminator ci 12 Opic, potom sa sem da so znacne prizmurenymi ocami ratat aj toto. Spominam to vsak hlavne preto, ze je to osobite formatom found footage a zaujimavym film robi aj vyobrazenie dosledkov efektu motylich kridel. Z hladiska logiky to moc konzistentne nie je, kedze sa tu miesaju rozne pristupy k cestovaniu v case. Ale celkovo z toho ide taka autenticka pozitivna energia (kto by si nechcel odskocit z vyucovania alebo prace stravit pohodovy den na letnom hudobnom festivale)... teda, az do momentu, nez sa zacne kvoli ripple efektom menenia udalosti vsetko kazit.
761608
Zopar dalsich tipov, ktore este neboli spomenute v clanku ani v diskusii: [b]12 Dates of Christmas[/b] - prekvapivo solidna televizna romantika od ABC Family so sladkou Amy Smart a prijemnou vianocnou atmosferou, ktora z toho robi vhodnu volba najma na sviatocne obdobie. [b]Premature[/b] - pozeratalna variacia na filmy s hrdinom uviaznutym v opakujucej sa casovej slucke, tentokrat s prcickovskym twistom, kedy restart slucky spusta predcasny vystrek (takze sa pripravte, ze sa spolu s mamou hlavneho hrdinu budete dokola pozerat na jeho mokre trenirky). Ustredna premisa determinuje aj okruh potencialnych divakov - kto medzi nich patri, tak sa docka priemernej teen romantiky so sympatickou Katie Findlay, v ktorej sa mihne aj Alan Tudyk. [b]11 A.M.[/b] - korejska sci-fi zaujimava situovanim do prostredia podmorskej vyskumnej stanice. Na rozdiel od predoslych dvoch prikladov sa nejedna o sluckovy film v style Hromnic, ale o film s casovym paradoxom (ktory v podstate obsahuje skoro kazdy film o cestovani v case, kvoli comu by som asi rozlisoval medzi vyslovene time loopovymi a time travel filmami s kauzalnou sluckou). Nic moc inovativneho oproti inym filmom tohto typu necakajte, len "more of the same" v trochu inom prostredi a s korejskym rukopisom. [b]Time Lapse[/b] - nizkorozpoctova variacia na Deja Vu, kde sa nepozera do minulosti, ale 24 hodin do buducnosti, a to prostrednictvom fotografii, ktore davaju vzniknut viacerym kauzalnym paradoxom. Za malo penazi celkom slusna muzika postavena na dobrom napade a trochu hitchcockovskom konci. [b] Project Almanac[/b] - ako pri Korejcoch a Time Lapse, aj tu plati, ze ak su sluckovymi filmami Terminator ci 12 Opic, potom sa sem da so znacne prizmurenymi ocami ratat aj toto. Spominam to vsak hlavne preto, ze je to osobite formatom found footage a zaujimavym film robi aj vyobrazenie dosledkov efektu motylich kridel. Z hladiska logiky to moc konzistentne nie je, kedze sa tu miesaju rozne pristupy k cestovaniu v case. Ale celkovo z toho ide taka autenticka pozitivna energia (kto by si nechcel odskocit z vyucovania alebo prace stravit pohodovy den na letnom hudobnom festivale)... teda, az do momentu, nez sa zacne kvoli ripple efektom menenia udalosti vsetko kazit.
2 0
reagovat
reaguje na: Lodbrok
Triangle je zaujimavy dvoma vecami, ktore ho odlisuju od Timecrimes a inych podobnych sci-fi filmov s klasickou casovou sluckou. 1. existencia dvoch paralelnych casovych sluciek (nazvime ich parna a neparna) s odlisnym priebehom udalosti 2. nie je to sci-fi, ale zahrobna fantasy z ocistca, ktora tym padom podlieha volnejsim pravidlam, ktorymi sa daju obist rozne logicke vyhrady (napr. hromadiace sa mrtvoly/predmety mozu z vole vyssej moci kedykolvek zmiznut namiesto toho, aby sa hromadili donekonecna a pod.)

Tu je to vysvetlene detailnejsie
, keby si ten film niekto na popud clanku pozrel a mal v tom po jeho skonceni trochu gulas.
761607
Triangle je zaujimavy dvoma vecami, ktore ho odlisuju od Timecrimes a inych podobnych sci-fi filmov s klasickou casovou sluckou. [spoiler]1. existencia dvoch paralelnych casovych sluciek (nazvime ich parna a neparna) s odlisnym priebehom udalosti 2. nie je to sci-fi, ale zahrobna fantasy z ocistca, ktora tym padom podlieha volnejsim pravidlam, ktorymi sa daju obist rozne logicke vyhrady (napr. hromadiace sa mrtvoly/predmety mozu z vole vyssej moci kedykolvek zmiznut namiesto toho, aby sa hromadili donekonecna a pod.) [/spoiler][url=https://www.thisisbarry.com/film/triangle-2009-movie-plot-ending-explained/] Tu je to vysvetlene detailnejsie[/url], keby si ten film niekto na popud clanku pozrel a mal v tom po jeho skonceni trochu gulas.
761537
1 0
reagovat

12:01 (1993)

Ještě jsem si vzpomněl, že nebyl zmíněný tento film - 12:01 (link )
761596
Ještě jsem si vzpomněl, že nebyl zmíněný tento film - 12:01 (https://www.csfd.cz/film/8346-12-01/komentare/ )
12:01 (1993)
2 0
reagovat
Za seriály bylo fajn "Za rozbřesku", bohužel zrušené takže konec byl dost uspěchaný (ale alespoň tam byl).
761593
Za seriály bylo fajn "Za rozbřesku", bohužel zrušené takže konec byl dost uspěchaný (ale alespoň tam byl).
2 0
reagovat
Jinak tu mangu doporučuju, ubírá se úplně jiným směrem a je to hodně zajímavé zpracování tématu:+ Kdyby ji někdo šikovný zadaptoval, vůbec bych se nezlobil.
761592
Jinak tu mangu doporučuju, ubírá se úplně jiným směrem a je to hodně zajímavé zpracování tématu*:+* Kdyby ji někdo šikovný zadaptoval, vůbec bych se nezlobil.
2 0
reagovat
A chtelo by to i tvzone special, at muzeme zavzpominat na bilou diru a window of opportunity :)
761588
A chtelo by to i tvzone special, at muzeme zavzpominat na bilou diru a window of opportunity :)
1 0
reagovat
Na hraně zítřka není adaptací mangy. Film i manga vznikali současně v roce 2014.  Je adaptací novely  All You Need Is Kill  z roku 2004.
761587
Na hraně zítřka není adaptací mangy. Film i manga vznikali současně v roce 2014.  Je adaptací novely  All You Need Is Kill  z roku 2004.
4 -1
reagovat
reaguje na: imf
To je diskutabilní. Jsou minimálně stejně jako Terminator nebo 50 First Dates... ;)
761586
To je diskutabilní. Jsou minimálně stejně jako Terminator nebo 50 First Dates... *;)*
761567
4 -1
reagovat
reaguje na: DarkSith
Páni, na Timecopa som si nespomenul a to som bol na ňom aj v kine. :)
761585
Páni, na [b]Timecop[/b]a som si nespomenul a to som bol na ňom aj v kine. *:)*
761550
2 -1
reagovat
Ja som prekvapený že "Na Hromnice o den Vice" (po slovensky vraj "Neuveriteľný deň") je taký slávny film. Z akéhosi dôvodu som o ňom nikdy nepocul, resp. počul ale iba vďaka MZ. Musím si to konečne pozrieť.
Podľa mňa Endless je taký ten film ktorý je síce kvalitný ale celkom nudí, zato Triangle je veľká zábava. Podobne zaujímavý je aj ďalší austrálsky film "Time Trap" s časom ale bez smycky:)
761570
Ja som prekvapený že "Na Hromnice o den Vice" (po slovensky vraj "Neuveriteľný deň") je taký slávny film. Z akéhosi dôvodu som o ňom nikdy nepocul, resp. počul ale iba vďaka MZ. Musím si to konečne pozrieť. Podľa mňa Endless je taký ten film ktorý je síce kvalitný ale celkom nudí, zato Triangle je veľká zábava. Podobne zaujímavý je aj ďalší austrálsky film "Time Trap" s časom ale bez smycky:)
3 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Smyčky. Článek je o smyčkách (Looper, Opice a BTTF skutečně primárně o smyčkách nejsou)... uff. 8)
761567
Smyčky. Článek je o smyčkách (Looper, Opice a BTTF skutečně primárně o smyčkách nejsou)... uff. *8)*
761562
7 -2
reagují: Memphis
reagovat
Dále bych doporučil další spanělský Durante la tormenta i když nejde přímo o smyčku a od režiserské dvojice snímku The Endless jejich prvotinu Resolution, která má určitou spojitost právě s The Endless a je to klasická smyčka.
761566
Dále bych doporučil další spanělský Durante la tormenta i když nejde přímo o smyčku a od režiserské dvojice snímku The Endless jejich prvotinu Resolution, která má určitou spojitost právě s The Endless a je to klasická smyčka.
2 0
reagovat
Source Code, Looper, 12 Monkeys, Primer, Predestination, ehm, Back to the Future...
761562
Source Code, Looper, 12 Monkeys, Primer, Predestination, ehm, Back to the Future...
8 -1
reagují: imf
reagovat
Ale no taaak... Kde je Zdrojovy kod?8)
761557
Ale no taaak... Kde je Zdrojovy kod?*8)*
7 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se