Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ben Affleck míří zpátky za kameru. Co chystá za film?


ikona
do_Od
Ben AffleckČínská čtvrťHollywoodrežieRoman Polanski
Herec, režisér a taky oscarový scenárista Ben Affleck se po čtyřech letech vrací za kameru. 

Od jeho poslední režijní štace už uběhly čtyři roky, za tu dobu si oscarový Ben Affleck prošel mnohým a vůbec se mu nedivíme, že se mezitím vyhýbal nejen zodpovědnosti související s režií vlastního filmu, ale na nějakou dobu i hraní obecně. Až letos se tak naplno vrátil alespoň coby herec ve chváleném dramatu Cesta zpátky, taky spolu s Mattem Damonem napsal scénář k novince Ridleyho Scotta The Last Duel, a nyní poprvé od svého odchodu od režie Batmana kývl na nový projekt. O čem bude?

Snímek The Big Goodbye vycházející ze stejnojmenné knihy Sama Wassona bude vyprávět o pozadí vzniku legendárního filmu Čínská čtvrť Romana Polanského z roku 1974. V téhle noirové klasice si tehdy zahráli Jack Nicholson a Faye Dunaway a scénář k ní napsal Robert Towne. Ve skutečnosti se kolem projektu ale dělo daleko víc, stál za ním totiž ikonicky producent Robert Evans a díky jeho práci se z tehdy maličkého Paramountu stal globální gigant, který vyprodukoval takové hity jako první dva Kmotry, Rosemary má děťátko, Velký Gatsby či Maršál. Ten klíčový úspěch ale spočíval právě v Čínské čtvrti, a film tak ukáže, jak se tehdejší Hollywood, jenž byl nakloněn filmařům, proměnil v onu korporátní bestii, kterou je dnes.

Affleck film bude rovnou i produkovat a byť zatím není jasné, jestli si ve snímku i zahraje, obsazování bude stejně tak zajímavé, jako když Tarantino hledal herce pro svůj poslední snímek Tenkrát v Hollywoodu. Zrovna na takového představitele Nicholsona jsem hodně zvědavý.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace