Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

John Wick se dočká i pátého dílu


ikona
Spooner
Chad Stahelskijohn wickkeanu reeveslionsgate
Největší akční borec současnosti z kin jen tak nezmizí. A Lionsgate s ním má velké plány.  

Když před lety přišla do kin jednička Johna Wicka, v němž se titulní zabiják mstil za smrt psa, byl to vlastně takový malý akční film. A asi nikdo nečekal, jak zatraceně úspěšná série s další ikonickou postavou Keanu Reevese se z tohoto kousku stane. Wick díky bezkonkurenčnímu řemeslu aktuálně nemá v žánru prakticky konkurenci a z Reevese se stal díky této roli zase miláček publika. Tržby pak rostou s každým dalším dílem a studio Lionsgate moc dobře ví, že se aktuálně jedná o jeho nejlepší značku. A právě proto se rozhodli k již dříve schválenému čtvrtému dílu nyní rovnou odklepnout i pětku.

Studio a tvůrci navíc mají ambiciózní plány. Čtyřka a pětka se totiž budou natáčet současně a na scénářích obou snímků se už aktivně pracuje. Natáčet by se pak mělo ze začátku příštího roku a vrátí se samozřejmě celý vítězný tým, tedy režisér Chad Stahelski i scenárista celé série Derek Kolstad. Pro Reevese se pak po Matrix Reloaded a Revolutions bude jednat o druhé podobné natáčení. Premiéra čtyřky nás čeká na konci května 2022 a mezi oběma díly bychom měli dostat ještě dlouho plánovaný seriál The Continental. Plány to jsou tedy samozřejmě ambiciózní a tvůrci mají dost času na to, vymyslet do obou sequelů další našlapané akční kousky. Dočkáme se i Reevesových dříve naznačovaných a vysněných scén pod vodou? Nechme se překvapit. Už teď jsme však na tuto dvojitou akční nálož sakra zvědaví.

---

Vytáhni v hospodě: Natáčení dvou filmů naráz ovšem není pro všechny taková výhoda. Bill Pope, kameraman druhého a třetího Matrixu, totiž tento styl prakticky ročního natáčení označil za kreativně a duševně vysilující, což má podle něj negativní dopad na výsledný film. I kvůli tomu nemá zmiňované snímky zpětně vůbec v lásce.


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace