Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

O čem bude další Halloween?


ikona
Spooner
Andi Matichakdavid gordon greenhalloweenhalloween endshalloween killsjamie lee curtismichael myers
Jamie Lee Curtis se opět vrátí ve své ikonické roli. Nebude už ovšem hlavní hrdinkou.  

Když se před dvěma lety vrátila do kin hororová legenda Michael Myers, asi nikdo netušil, jak velký bude z nového Halloweenu hit. Další krvavá jatka vydělala v kinech při pouhém desetimilionovém rozpočtu jen ve Spojených státech přes 150 mega a už ostatně z konce filmu bylo jasné, že tady se bude pokračovat. A režisér David Gordon Green nám rovnou naservíruje celou trilogii. Dvojka Halloween Kills sice kvůli pandemii a aktuální komplikované situaci dorazí až na podzim příštího roku (třetí díl Hallowwen Ends pak o rok později), režisér se ale aspoň rozhodl trochu našponovat očekávání fanoušků a naznačit jim, co je čeká.

V rozhovoru pro Total Film prozradil, že Jamie Lee Curtis a její ikonická postava série Laurie Strode nebude v sequelu hlavní hrdinkou, naopak její charakter ustoupí dosti do pozadí. Zatímco v jedničce byl její konflikt s hlavním vrahounem stěžejní, tentokrát se tvůrci ještě více zaměří na její vnučku Allyson v podání Andi Matichak. Z té se tak stane regulérní hlavní postava, jež bude po událostech z minula toužit po pomstě, stejně jako velká část města. Právě město Haddonfield bude hrát v pokračování mnohem zásadnější roli a budeme sledovat, jak Myersovo krvavé řádění změnilo tamní obyvatele, kteří mu často začnou jít po krku. Další díl by tak měl být i o davovém šílenství a touze po krvavé pomstě, kterou povede právě Allyson. Laurie by pak měla být naopak emocionálním kamenem snímku, jež se bude snažit dát rozklížené komunitě ten správný smysl. 

Stejně jako v případě nového Halloweenu, který je přímým pokračováním Carpenterovy jedničky, se i zde bude asi ve velkém sázet na nostalgii. Právě i díky většímu zapojení Haddonfieldu se proto na scénu vrátí několik herců ze sedmdesátkové klasiky v čele s Nancy Stephens v roli Marion. Dojde pak také na návrat dospělého Tommyho Doylea, osmiletého klučiny z původního Halloweenu, jehož Laurie hlídala. V jednom z mnoha pokračování si ho sice zahrál Paul Rudd, i kvůli ignorování těchto sequelů si ho ovšem tentokrát zahraje Anthony Michael Hall. Tady se zkrátka zase bude vycházet z nestárnoucí klasiky, zároveň by ji mohli Green a spol. evidentně rozvíjet velmi zajímavým směrem. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace