Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MovieZone vás zve do kina na muzikál Moulin Rouge


ikona
Mr. Hlad
baz luhrmannewan mcgregorkino aeromoulin rougenicole kidmanpopkulturní milníky
Největší pecka Baze Luhrmanna na velkém plátně 

Muzikály jsou se stříbrným plátnem spojené prakticky od okamžiku, kdy se objevil zvukový film. Vůbec první se zvukovými dialogy byl Jazzový zpěvák, takže to dává celkem smysl. Filmy jako Američan v Paříži, West Side Story, Pomáda nebo All That Jazz budou diváky uchvacovat asi ještě hodně dlouho. Jenže v roce 2001 natočil Baz Luhrmann Moulin Rouge a přepsal pravidla celého žánru. Nechceme tvrdit, že od té doby nevznikly žádné dobré muzikály, ale všechny po Moulin Rouge byly automaticky srovnávané právě s touhle hravou, vizuálně dech beroucí, choreograficky boží a hudebně neskutečně našlapanou peckou. A smutnou pravdou je, že většina muzikálové konkurence se na tenhle nářez dívá z hodně velké dálky. 

Baz Luhrmann natočil spektákl, z jakého se i po téměř dvaceti letech tají dech. Osudovou a velkolepou love story, ve které Ewan McGregor a Nicole Kidman předvádí nejlepší herecké výkony svých kariér a film, u něhož člověk žasne, směje se, pláče dojetím i kvůli tomu, jak svět kankánů a nekonečné zábavy svoje hrdiny dovede srazit na kolena. Je to prostě boží. 

My vám teď tuhle pecku promítneme v rámci dalších Popkulturních milníků podle MovieZone. Těšit se na ni můžete v kině Aero už v pondělí 3. srpna ve 20:30. Lístky můžete kupovat tady a neměli byste dlouho váhat. Tenhle film si velké plátno zaslouží jako máloco. 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace