Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #568 o Pánovi prstenů a Krotitelích duchů


ikona
Mr. Hlad
ghostbusterskrotitelé duchůmatrixpán prstenůraidscott adkinsslow motiontolkienvíkendový výplach
Kdo opravil auto z Ghostbusters? Jak fungují Tolkienovy jazyky? A o čem si povídali Scott Adkins a režisér Raid?  

Řádný výplach

Odbornice týdne
Asi všichni tak nějak tušíme, že práce archeologa vypadá trošku jinak než to, co dělají Indiana Jones, hrdinové Mumie nebo Lara Croft, ale přesto je dobré dát prostor i nějakému opravdovému profíkovi z oboru, která vám vysvětlí, jak to ve skutečnosti chodí

Projekt týdne
Stanley Kubrick je režisér, u kterého by nám vůbec nevadilo, kdyby toho natočil pětkrát víc. Jenže dalších jeho filmů už se nedočkáme, pár dní po dokončení toho svého posledního totiž zemřel. Přesto měl pár projektů rozpracovaných a jedním z nich byl i Napoleon. O čem mohl být a jak mohl vypadat? 

Rozhovor týdne
Scott Adkins je v současnosti asi nejlepší hollywoodský bijec, bohužel akční žánr je na ústupu, a tak nedostává tolik příležitostí, kolik by si zasloužil. Ale zase má čas občas si pokecat s jinými ikonami žánru, jako třeba s Garethem Evansem, který natočil Raid. A je to docela zajímavé povídání. 

Soutěž týdne
Soutěž Family Feud běžela před lety i u nás, moderoval ji Petr Novotný a já jsem moc líný zjišťovat, jak se jmenovala. Každopádně určitě ten formát znáte. Dva lidi se potkají u soutěžního pultu, dostanou nějakou banální otázku a mají odpovědět tak, jak odpovědělo co nejvíc lidí v ulicích. Jenže co se stane, když se tam sejdou Enti z Pána prstenů

Jazyk týdne
Asi víte, že J. R. R. Tolkien se při psaní Pána prstenů zaměřoval na spoustu malých detailů, které by normální člověk hodil za hlavu a moc se jimi nezabýval. Ale Tolkien se prostě nespokojil s tím, že vymyslí nějaké blábolení a vytvořil úplně nový jazyk. A tady se o něm dozvíte víc. 

Auto týdne
Auto z Krotitelů duchů patří mezi kultovní vozidla, jako jsou Batmobil, V8 z Šíleného Maxe nebo Christine. Ale dost dlouho se na něj prášilo. V roce 2009 se však začalo pracovat na počítačové hře Ghostbusters a to byla ideální příležitost dát tuhle káru zase pořádně do pucu. A Dan Aykroyd byl u toho. 

Transformeři týdne
Transformers se dočkali pěti celovečerních hraných filmů a spin-offu Bubmlebee a i když se asi za pár let zase vrátí, zatím si dávají malou pazu. Na Netflix ovšem míří animák Transformers: War for Cybertron a jeden z jeho tvůrců se vám pokusí vysvětlit, jak to vlastně je s těmi různými generacemi robotů, co se mění v auta, letadla a bůhvíco

Atrakce týdne
Nejsem si úplně jistý, jestli je TRON: Legacy 3D tak velký film, aby se kvůli němu stály fronty na atrakce v Disneylandu, ale já Disneylandu v Šanghaji nešéfuju. V každém případě když už si tu frontu fandové vystojí, čeká je docela stylová jízda. 

Slow motion týdne
Bez Slow motion záběrů si dnes asi nedovedeme představit žádný akčňák, i když jednu dobu bylo těch zpomalovaček tolik, že už to člověku lezlo malinko na nervy. V každém případě v tomhle videu zjistíte, kde vlastně tyhle věci vznikly, jak fungují a proč jsou super. 

Duel týdne
Minule jsme řešili filmy o časových smyčkách a chtěli jsme vědět, jestli máte raději Na Hromnice o den více nebo Na hraně zítřka. Nakonec to vyhrál Bill Murray, ale bylo to hodně těsné. 

Dnes se podíváme na Highlandera a rádi bychom věděli, kdo by podle vás mohl hrát nikoliv nového Connora MacLeoda, ale kdo by se vám v případném remaku líbil jako nový záporák Kurgan. Jména pište do předmětu, v textu se rozkecejte. 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace