Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Avataři i nové Star Wars. Disney posouvá všechny své premiéry


ikona
do_Od
AvatarDisneyfilmyJames CameronkoronavirusLucasfilmpremiéryStar WarsWes Anderson
Po Warnerech se rozhodlo zamíchat s premiérami také studio Disney. Své největší blockbustery odsunulo rovnou o celý rok! 

Tak nějak jsme to všichni čekali, přesto ve srovnání s opatrnými Warnery to nyní vypadá, že u Disneyho mají přece jen trochu konkrétnější plány. Začneme Star Wars. Nové filmy měly začít do kin přicházet už v roce 2022, to se ale nyní mění a Lucasfilm oznámil, že první ze tří (!) chystaných filmů dorazí do kin na Vánoce roku 2023. Další film pak v prosinci roku 2025 a třetí opět na Vánoce 2027. Jestli se bude jednat o trilogii Riana Johnsona, nebo některý z dalších spekulovaných filmů (například Taiki Waititiho), stále není jasné.

Mezitím tu máme i nějaké posuny v důsledku pandemie. James Cameron ohlásil, že si na jeho dlouho očekávaná pokračování Avatara budeme muset počkat o pár měsíců déle. Dvanáct, abychom byli přesní. Ano, druhý Avatar teď místo příštího roku dorazí až na Vánoce 2022, přičemž další díly pak budou vyplňovat ty sudé roky mezi Star Wars. Mimochodem, pokud vás zajímá, co tím pádem čekat o Vánocích v příštím roce, tak na uvolněné místo po Avatarovi Sony čerstvě posunulo třetího Spider-Mana.

Další, už o něco očekávanější zprávou, je pak zrušení premiéry Mulan. Podobně jako u Tenetu zatím Disney neoznámil nové datum, nejspíš tak stále doufají v letošní podzim, vzhledem k zoufalé Americe a navracející se druhé vlně koronaviru se to ale zdá čím dál méně pravděpodobnější. Posunulo se taky pokračování Vraždy v Orient expresu, Smrt na Nilu nově dorazí v říjnu 2020. Andersonova novinka The French Dispatch pak zmizela zcela a zajímavý horor Antlers byl přesunut na další rok. Scottův The Last Duel od 20th Century pak dorazí rovněž o rok později, v říjnu 2021.

- - -

Update: Disney není jediné studio, které oznámilo změny v chystaných premiérách. Paramount oznámilo, že Tiché místo 2 a Top Gun: Maverick rovněž mizí z letošního kalendáře. První dorazí v dubnu příštího roku, zatímco druhý se přesunul na letní slot.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace