Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisér Soumraku mrtvých chystá veselou duchařinu


ikona
Mr. Hlad
edgar wrightstage 13
Edgar Wright se vrací ke kořenům 

Režisér Edgar Wright, který má na kontě klasiky jako Soumrak mrtvých nebo Jednotka příliš rychlého nasazení, se v poslední době věnuje vážnějším filmům. V jeho akčním Baby Driverovi sice nějaký humor možná byl, za komedii by však film označil málokdo. A brzy snad uvidíme i jeho novinku Last Night in Soho, což by měl být regulérní horor. Wright teď kývl na další příběh, z něhož by se divákům měli teoreticky ježit chlupy na zádech, ale Stage 13 bude nakonec prý spíš hororová komedie. A ty Wright umí. 

Hlavním hrdinou bude mladý režisér, jenž doposud natáčel jen hodně bizarní malé filmy, ale teď dostal lano od velkého studia a má režírovat obrovský projekt. Jenže zjistí, že všechno je jinak. Jako specialistu na divné a obskurní věci ho totiž najali proto, že ve studiu číslo 13 podle všeho straší a on s tím má něco udělat. Brzy zjistí, že se tu usídlil duch mladé a neúspěšné herečky, jenže na žádný boj o život nedojde. Ti dva se překvapivě spřátelí a rozhodnou se bojovat proti všemocnému studiu, které herečku svým způsobem připravilo o život a režiséra hodlá jen zneužít. 

Po Soumraku mrtvých víme, že Wright umí kombinovat humor a děs a budeme celkem rádi, když se k tomu vrátí. Povídka Simona Riche je navíc prý velmi dobrá a jde do značné míry o satiru, která si dělá srandu z Hollywoodu, kde často uspějí lidé, kteří nemají talent, ale jsou ochotní hrát stejnou hru jako šéfové studií. 

---

Vytáhni v hospodě: Pokud vládnete angličtinou, povídku si můžete přečíst tady

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace