Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Premiéra Nolanova Tenet je znovu zrušena. Dočkáme se letos nových blockbusterů?


ikona
Spooner
christopher nolanjohn david washingtonkoronavirusmulannení čas zemřítrobert pattinsontenetwarner bros.wonder woman 1984
Očekávaný Tenet se v létě do kin nakonec nepodívá. U Warnerů s ním ovšem možná mají speciální plány.  

No, nedělejte, že jste to nečekali. Bylo už jen otázkou času a dní, než budou muset Warneři zase reagovat na stále ne zrovna veselou situaci okolo koronaviru a říct o tajemné novince Tenet od Christophera Nolana již výraznější rozhodnutí. Snímek měl mít původně premiéru 17. července, pak byl přesunut na konec měsíce, aby se následně šoupnul na 12. srpna. Jenže studio pochopilo, že dvoutýdenní posouvání v tomto případě nemá smysl a ani neoblomný Christopher Nolan, jenž chtěl kina už prostě nakopnout, s tím nic nenadělá. Tenet se tak definitivně odkládá na neurčito.

Vzhledem ke stále špatné situaci v USA a faktu, že např. v Kalifornii jsou kina zavřená, to vážně není šokující zpráva. Zdá se ovšem, že u Warnerů už pilně pracují na plánu B, díky němuž bychom mohli dostat podstatně jiný distribuční plán, než na jaký jsme u filmů zvyklí. Studio uvedlo, že i přes nestanovené datum počítají s premiérou ještě v roce 2020, a že aktuálně nepočítají u nolanovky s tradičním globálním uvedením, čemuž přizpůsobí i marketing a samotnou distribuci filmu. Podle tohoto prohlášení je tak dost dobře možné, že se méně zasažené kontinenty v čele s Evropou mohou dočkat premiéry klidně i o několik týdnů dříve než v USA. V aktuální nepřehledné situaci se však jedná opravdu jen o spekulace a možné varianty. I když zrovna tato varianta by se nám asi poslouchala poněkud lépe. 

Jisté ovšem je, že Tenet to v létě definitivně balí a nejspíš to brzy ovlivní i premiéru dalších letošních snímků. Dá se očekávat, že tyto posuny u Warnerů potkají i druhou Wonder Woman, zareagovat bude muset i Disney s Mulan a už několik dní se spekuluje také o tom, že bondovka Není čas zemřít se také znovu odsune, tentokrát z listopadu až na příští léto. Šance, že si v příštích pár měsících zajdeme do kina na opravdu velký biják, se ovšem touto zprávou ještě více ztenčila. Tak uvidíme, jaká překvapení mají Warneři v případě Tenet v rukávu a jestli budou správně reagovat na koronavirovou situaci.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (46)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace