Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Elisho, cos to provedla?!?


ikona
imf
elisha cuthbertmy sassy girlremake
 

Oslovování celebrit v nadpisech je dětinské, ale každý máme z tohohle pravidla nějakou výjimku. Cival haleká na Nicole Kidman, Kocour uctívá Petera Berga a Shushika familiérně zdraví Martina Scorseseho. Já si pro změnu vystačím s třiadvacetiletou blonďatou bohyní, která se právě chystá udělat největší chybu svého života. :)

Je všeobecně známo, že americké remaky asijských filmů stojí za pendrek. A pokud mluvíme konkrétně o jihokorejských titulech, které jsou ověšeny cenami, mají na IMDb hodnocení vyšší než 8 z 10 a nejsou starší pěti let, je to rovnou naprostá hovadina. Se zoufalstvím v očích jsem sledoval, jak Sandra Bullock a Keanu Reeves zrecyklovali solidní romantickou komedii Il Mare (remake se jmenuje Lake House, v Americe prošuměl kiny rychlostí šutru klesajícího na dno rybníka) a zřejmě nás čekají ještě minimálně dvě podobná zklamání, tentokrát kapku většího kalibru.

Il Mare je totiž relativně neznámý titul, což se nedá tvrdit např. o Oldboyovi, kterého ještě donedávna připravoval Justin Lin. Studio naštěstí pochopilo, že by se v něm talentu ani komerčního potenciálu nedořezalo a tak je remake slavného korejského hitu dočasně uložen k ledu. Druhá korejská megaklasika posledních let bohužel takové štěstí nemá a začínají se objevovat první zprávy o obsazení. Ano, mluvíme o My Sassy Girl. Naprosto kouzelná romantická komedie, založená na historkách ze života, vyprávějících o tom jak ušlápnutý mladík potká v metru opilou dívku a doslova jí odnese domů, když ho začnou ostatní pasažéři pobízet, ať si "svojí přítelkyni odtáhne sebou". Tím vzklíčí neuvěřitelný vztah, protože dívka (její jméno ve filmu nikdy nepadne) je pravým opakem našeho hrdiny... je energická, bláznivá a žene tak svého nového partnera na hranici jeho možností.

Celé je to úplně jinde, než většina amerických romantických komedií a to nejen díky tradičnímu korejskému prostředí a tamní mentalitě, ale také neuchopitelné atmosféře, která se narozdíl od hollywoodských romantik nesnaží nic zlehčovat a naplno čerpá z odkoukaných životních situací a dokonalé chemie mezi herci.

My Sassy Girl je výjimečným filmem, který lze jen těžko napodobit, jenže to hollywoodským producentům vysvětlíte těžko. Dáme režii francouzskému storyboardistovi (Yann Samuell) a scénář sepíše keňská režisérka (Gurinder Chadha), ať je to trochu pestré a do hlavní role obsadíme... hmm... třeba Elishu Cuthbert.

Néééé... asi neřvu jako Anakin Skywalker, ale moje pocity jsou identické. Proč mi to dělají? Kdyby tam obsadili někoho jiného? Rovnou bych ten projekt odepsal. Místo toho mě řežou přímo do slabin. Pevně doufám, že je to kachna, ale vzhledem k ověřeným informacím o tom, že se má na podzim začít natáčet, zní tahle castingová zpráva až příliš věrohodně (navíc Elisha si vzdáleně podobnou roli užila i v Sexbombě od vedle, proto volba producentů možná není až tak překvapivá). Teď bude potřeba to něčím vyvážit... už aby vyšel zas nějaký pětihvězdičkový trailer. :)

Aby to nebylo tak jednostranné, vyhlašuji anketu do komentářů: Jaká zpráva z filmové branže vás v poslední době nejvíc naštvala?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace