Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Videoherní akční nářez našel režiséra


ikona
Spooner
Derek Kolstadjust causeMichael Dowse
Hollywood to s herními adaptacemi stále nevzdává. Jaký režisér si vezme do parády akční šílenost Just Cause?  

Adaptace slavných her zůstávají v Hollywoodu stále tak trochu prokleté, a i když se zde občas objeví menší překvapení typu Ježek Sonic, pořád patří podobné snímky spíše do skupiny propadáků. Američtí producenti to ovšem s nimi pořád nevzdávají. Dlouho odkládané Uncharted se konečně začíná natáčet, dočkáme se také šílenosti Borderlands s Cate Blanchett a hry to začínají pomalu zkoušet i na seriálovém rybníčku, např. v podobě The Last of Us na HBO, legendární série Fallout u Amazonu či animovaného bratříčka Cyberpunku 2077 na Netflixu. 

Do kin se pak podívá také Just Cause, poměrně úspěšná herní šílenost, v níž má speciální agent Rico Rodriguez za úkol svrhnout diktaturu v různých, povětšinou exotických, státech. A je to vlastně taková ještě šílenější verze GTA, v níž můžete ničit prakticky cokoliv a můžete zabíjet záporáky vystřelovacím hákem. Hraná verze si proto žádá režiséra, jenž zvládne nejen akci, ale také humor a velkou porci nadhledu. A toho už producenti evidentně našli.

Režisérem Just Cause se totiž stává Michael Dowse, tvůrce komediálních jednohubek Goon, Spolujízda či nedávného Coffee & Kareem od Netflixu. Humor mu tedy nedělá zrovna velký problém, s akcí kromě pár humorných záblesků ve svých komediích ovšem moc zkušeností nemá. Tak snad nás v tomhle ohledu dostatečně překvapí. Už delší dobu se pak ví, že scénář dostal na starosti Derek Kolstad, jenž je podepsaný pod Johnem Wickem. Po této stránce bychom tak měli dostat sázku na jistotu. Film by se tak mohl stát s patřičným rozpočtem nabušenou akční šíleností. A jelikož mám herní předlohy docela rád, doufám, že to v tomto případě opravdu vyjde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace