Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisérka Old Guard chystá válečný velkofilm


ikona
Mr. Hlad
charlize theronlupita nyongonetflixold guardviola daviswoman king
Největší africké válečnice 

Ačkoliv se o komiksové novince The Old Guard nikdo na MovieZone nijak zvlášť pochvalně nevyjádřil, režisérka Gina Prince-Bythewood si může gratulovat, protože nesmrtelná Charlize Theron ji vykopla k ambicióznějším a dražším projektům a jí na stole přistávají nabídky na filmy, které by mohly být zajímavé. A možná by mohly být ještě zajímavější, kdyby je měl točit někdo jiný, ale budiž. Přejme jí to. Woman King však opravdu vypadá jako něco, co by stálo za to vidět. 

Děj se má odehrávat na přelomu osmnáctého a devatenáctého století v africkém království Dahome, které je dnes součástí Beninu. Tehdy však šlo o jednu z nejmocnějších říší a od ostatních se lišila mimo jiné i tím, že měla vojenskou jednotku složenou výhradně z žen. Woman King se bude točit kolem generálky jménem Nanisca, která téhle jednotce velí a bojuje proti sousedním agresorům, ale i francouzským kolonizátorům toužícím zotročit jejich zemi. A vzhledem k tomu, že v její armádě slouží i její vlastní dcera Nawi, je to občas trošku vyostřené. 

Okolo projektu se ještě nedávno točila Lupita Nyong'o, ta si měla zahrát právě Nawi, ale ta je momentálně pryč, i když se říká, že by se mohla vrátit. Do hlavní role její matky se však počítá s oscarovou Violou Davis, která rozhodně umí dámy, z nichž jde respekt. Určitě to zní zajímavě, tak snad to Gina Prince-Bythewood zvládne natočit líp jak svou poslední komiksovku. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace