Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Greyhound je válečná jednohubka se skvělým Hanksem


ikona
Spooner
Aaron Schneiderapplegreyhoundprvní reakcetom hanks
Připíše si Apple TV+ první velký filmový hit, nebo opět zaostane za očekáváním?  

Válečný snímek Greyhound, v němž bude americké loďstvo pod vedením kapitána s tváří Toma Hankse svádět bitvu s německými ponorkami, měl v této době už původně zaplňovat kina. Kvůli koronaviru byl ale nejdříve odložen a následně film Sony pro jistotu prodalo streamovací službě Apple TV+, což považuji za hodně rozumný krok. Z projektu, jenž by za normálních okolností v kinech po matný trailerech možná zapadl, se totiž paradoxně stal jeden z největších filmů léta. A jelikož se lodní bitvy z druhé světové dočkáme na streamu už v pátek 10. července, film samozřejmě viděli zámořští kritici. A jejich reakce nejspíš naplňují očekávání.

Na Rotten Tomatoes má Greyhound aktuálně 74 % spokojených recenzí, rating však ukazuje střídmějších 6,1/10. Hodnocení tedy spíše než silnou válečnou pecku lákají na více či méně poctivý průměr, což potvrzují i samotné recenze. Ti spokojenější film chválí jako solidní jednohubku, která hezky uteče, nabídne pár napínavějších pasáží a díky hodně krátké stopáži (bez titulků má snímek zhruba jen 80 minut) se divák nemá moc kde nudit. Chvála se pak samozřejmě snáší také na hlavní hereckou hvězdu Toma Hankse, jenž zde ztvárňuje dalšího ze svých typických silných hrdinů. Hanksův výkon je prý tentokrát malinko utlumenější, k postavě hrdinného kapitána ovšem tento přístup prý skvěle pasuje. A poměrně se chválí také hercův jednodušší, ale v tomto případě fungující, scénář.

Jenže zatímco na hlavního hrdinu a jeho střet s velkým nepřítelem je tu kladen velký důraz a solidně to funguje, na ostatní postavy se zde malinko zapomnělo. Členové kapitánovy posádky jsou prý spíše statické figurky, o nichž se divák v podstatě nic nedozví a vůbec ho nezajímají. Kritici pak snímku vyčítají opravdu ne příliš povedené triky, ne vždy jistou akci a také fakt, že i když se člověk slušně baví, tak vám z hlavy tento kousek vyprchá až příliš rychle. Pokud jste tedy čekali hutný válečný zářez ve stylu Ponorky Wolfganga Petersena, budete muset nejspíš čekat dál. Jako malá popcornovka ve vašem obýváku ovšem Greyhound možná obstojí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace